Alokas Invenius söi kenttälounasta varuskunnan piha-alueella. (Kuva: Henrik Asklöf)

Seuran urheilijat hoitavat urhoollisesti ruutunsa nykymaailman myllerryksissä. Tuukka selvitti armeijan kunnialla jo pari vuotta sitten, ja palkittiin jopa saapumiseränsä Urheilukoulun parhaana urheilijana.

Santeri jätti armeijan harmaat taakseen maaliskuussa. Homma hoitui syksyn rankasta sairastelusta huolimatta tyylikkäästi ja hän poistui siviiliin Tuukan tavoin alikersanttina.

Vaan ei hätää. Eivät Puolustusvoimnat ole tälläkään hetkellä ilman särmää Soisalon Ampumahiihtäjien edustusta, sillä alokas Otto turvaa siviilimaailmaa ulkomaailman uhkilta seuraavat kuukaudet.

Tosin uhkakuvat ovat tänä päivänä hitusen erilaisia kuin vielä joitakin aikoja sitten. Silloin varusmiehille puhuttiin useimmiten harjoituksissa ”vaikkapa idän suunnalta tulevasta vihollisesta”.

Nykyinen uhka on yleismaailmallinen eikä Kajaanissa sijaitseva varuskunta ole täysin suojassa.

Alikersantti Kolehmainen on jo aloittanut harjoittelukauden ja pyrkii kesäkessuksi Kajaaniin.

– Naapurirakennuksessa on todettu koronaa, joten täytyy olla varovainen. Lenkillekään ei pääse varuskunnan alueen ulkopuolelle, Otto kuvasi tunnelmia Kainuussa.

Seuran edustus armeijassa tulee kasvamaan, sillä Sami on parasta aikaa kadettikoulussa ja Santeri on hakenut kesäkessun hommia Kajaanista. Lisäksi seuran jäsenistössä on kantahenkilökuntaan kuuluvia upseereita.

…valintoja ryhmiin
Ampumahiihtoliitto julkaisi valmennusryhmänsä ja tulos oli SoisAH:n kannalta odotettu. Tuukka jatkaa A-maajoukkueessa ja Otto aloittaa Puolustusvoimien ryhmässä.