Otto ja Vuoden parhaan komea pytty. Kuva: JuHu

Otto Invenius palkittiin Soisalon Ampumahiihtäjien parhaana urheilijana kaudella 2019-2020. Valinta oli harvinaisen selkeä, sillä seuran kaikki viisi henkilökohtaista SM-kultaa olivat Oton käsialaa. Mestaruuksista neljä tuli 19-vuotiaiden ja yksi 22-vuotiaiden sarjassa.

Hän voitti ampumajuoksun SM-kisoissa Kauhajoella pikakilpailun ja yhteislähdön, rullakisoissa Kontiolahdella pikakilpailun sekä normaalimatkan ja vielä talvella Oulussa yhteislähdön.

Seuran kuudes mestaruus voitettiin 22-vuotiaiden ampumajuoksuviestissä kolmikolla Santeri Kolehmainen, Jimi Klemettinen ja Essi Kuittinen.

Kauden kokonaissaldoksi muodostui viisitoista mitalia. Kuuden mestaruuden lisäksi urheiltiin viisi hopeaa ja neljä pronssia.

Hopeaa vuolivat Tuukka Invenius 22-vuotiaiden rullakisojen pikakilpailusta ja normaalimatkalta, Jimi ampumajuoksun pikakilpailusta ja yhteislähdöstä 15-vuotiaissa sekä vielä Essi ampumajuoksun pikakilpailusta 17-vuotiaissa.

Pronssia nappasivat Otto 19-vuotiaiden ja Jimi 15-vuotiaiden normaalimatkalta talvella ja Santeri 22-vuotiaiden normaalimatkalla rullakisoissa, Neljäs pronssi tuli ampumajuoksuviestissä, kun Otto, Tuukka ja Anssi Kuittinen sijoittuivat kolmanneksi miesten kisassa.

Anna, Timo ja Otto Konttinen palkittiin Vuoden perheenä. Otto esittelee palkintolautasta. Kuva: JuHu

Nuorempi junnuosasto kärsi Rovaniemen maaliskuisten SM-kisojen peruuntumisesta, kun pitkän harjoittelukauden päätteeksi ei päästy kisailemaan. Mitalistien lisäksi SM-tasolle ehtivät mukaan aiemmin kauden aikana Otto Konttinen, Kasperi Sirviö sekä Pihka Paasonen.

Heistä Otto K. oli lähinnä palkintopallia oltuaan neljäs pikakilpailussa ampumajuoksussa.

Kansainvälisesti merkittävintä oli Tuukan mukanaolo MM-joukkueessa Anterselvassa. Hänet oli nimetty viestin ankkuriosuudelle. Lisäksi hän osallistui maailmancupiin Oberhofissa ja Nove Mestossa.

IBU cupissa Tuukka starttasi kaksitoista kertaa. Parhaimmillaan hän oli Ridnaun pikakilpailussa sijalla 35.

Nuorempi veli Otto starttasi kolme kertaa EM-kisoissa Minskissä (sijat 68, 72 ja sekaviesti 15), osallistui Pokljukan nuorten IBU cupiin (66 ja sekaviesti 13) sekä Osrblien miesten IBU cupiin, missä tuloksena oli pikakilpailun 45, takaa-ajon 49. ja sekaviestin 15. sijaluku.

Dimex vuoden yritys ja Konttiset vuoden ampumahiihtoperhe

Dimexin markkinointijohtaja Petteri Tirkkonen vastaanotti Vuoden yritys-palkinnon. Kuva: JuHu

Tulosten ohella seuran toiminta oli olosuhteisiin nähden virkeää. Monenlaisia talkoita puskettiin isolla joukolla ja taustoille saatiin lisää tukea. Erinomaista työtä taustoilla tehnyt Konttisen perhe Itä-Saamaisista palkittiin Vuoden ampumahiihtoperheenä.

Yhteistyökumppaneiden määrä nousi jo yli neljäänkymmeneen ja jäsenmäärä kasvoi yli kolmellakymmenellä prosentilla.

Vuoden yritykseksi valittiin hienosti nuoria urheilijoita tukeva Dimex.
Tästä on hyvä jatkaa kohti haastavaa, tulevaa kautta.