P16-sarjassa seitsemänneksi juosseet Veeti Ihalainen (vas), Luukas Pitkänen ja Kasperi Soininen. Kuva: JuHu

Soisalon Ampumahiihtäjät kunnioitti läsnäolollaan Karttulan perinteistä Pohjois-Savon kestävyysurheilujuhlaa ja osallistui neljällä joukkueella Maakuntaviestijuoksuihin. Yli 60 joukkuetta mukaan houkutellulla tapahtumalla on oma merkityksensä syksyn kilpailukalenterissa.

Iloisella mielellä hyvin järjestetyissä kisoissa SoisAH:n värejä puolustivat perhesarjassa neljänneksi sijoittuneet Paasoset (Pihka, Pilke, Janne), kaverisarjassa viidenneksi sijoittuneet ”Kaverit Soisalosta” (Anssi Kuittinen, Vilma Lankinen, Kasperi Soininen) sekä 16-vuotiaiden poikien kisassa seitsemänneksi sijoittuneet Veeti Ihalainen, Luukas Pitkänen ja ankkurina Soininen.

Kisaisäntä Arto Sikanen (oik) toteaa Suomisarjan voiton menneen viisikolle Santeri Kolehmainen (vas), Pyry Stevander, Anssi Kuittinen, Veeti Ihalainen ja Timo Immonen. Kuva: Eero Kolehmainen

Ilman sarjavoittoa ei jääty, sillä miesten Suomisarjassa (osallistujia voi olla eri seuroista) SoisAH:n puolesta ykkösiksi juoksivat Veeti Ihalainen, Santeri Kolehmainen, Anssi Kuittinen, Pyry Stevander ja ankkurina Timo Immonen. Stevander on kotoisin Kuortaneelta ja Immonen tulee Varkaudesta.

Kisaisäntä Arto Sikanen taustajoukkoineen onnistui erinomaisesti järjestelyissä, vaikka Kuopion kaupunki oli löytänyt rahaa ja purkanut aiemmin kisakeskuksena toimineen jykevän koulurakennuksen pois. Tuuli tuiversi kisa-alueen telttakylässä, mutta ongelmilta säästyttiin.