Kuva: Juha Rajala

Soisalon Ampumahiihtäjien toinen kilpailupäivä nuorten SM-kisoissa Hämeenlinnan Ahvenistolla sujui alavireisesti. Varsinkin ammunta oli tukevasti sivuraiteella, sillä seuran seitsemän urheilijan osumaprosentti jäi 59%:iin, mikä on arvokisojen mitalijahteihin suoraan sanottuna kehno.

Kieltämättä olosuhteet olivat tuulenpuuskien sävyttämät ja haastavat, mutta jokaista 49 hutia 120 laukauksesta eivät selitä olot eivätkä urheilijoiden ampumataidot.

– Taas kerran meidän kohdistuspaikka oli kokonaan eri puolella kuin missä sitten kisoissa ammuttiin, murahti valmentaja Jouko Tiitinen.

Tiitinen ihmettelee vuodesta toiseen käytössä olevia periaatteita, joiden mukaan milloin arvotaan ja milloin mitenkin kohdistuspaikat jaetaan, koska yleensä lopputulos on aina sama.

SoisAH:llä ei ole onnettomien kotiolosuhteiden vuoksi omia kisoja, vaan pelkkiä ”vierasotteluja”, joten kohdistusten kanssa ollaan aina kisajärjestäjien armoilla.

Jos tässä jotakin positiivista on, niin onneksi tähän asti paikka on löytynyt samalta kisa-alueelta, missä kisat järjestetään.
– Kohdistimme viikonlopun ajan paikalla 19, ja monet kisa-ammunnat olivat aivan radan alkupäässä ja erilaisissa olosuhteissa, Jouko harmitteli.

Sunnuntain yhteislähdöt eivät lisänneet SoisAH:n mitalisaldoa. Jos jotakin positiivista tuloksista kaivetaan, niin 16-vuotiaan Jimi Klemettisen neljäs sija 19-vuotiaiden kilpailussa, Otto Inveniuksen samoin neljäs sija 22-vuotiaiden kisassa ja Vili Kotikummun kuudes sija samassa sarjassa lukeutuvat tavallaan onnistumisiin.

Jimi ampui 80%:n tarkkuudella ja jäi pronssista vain 6,3 sekuntia. Otto osui 75%:lla ja hävisi mitalin 7,5 sekunnilla. Vilin kehut tulevat ammunnasta, sillä hän pudotti tauluja 85%:n tarkkuudella (17/20).

Lauantain hopeamitalisti Sisu Suvinen oli nyt 13-vuotiaissa kymmenes, Pihka Paasonen 16-vuotiaissa kuudestoista, Jonni Mukkala 22-vuotiassa seitsemäs ja Anssi Kuittinen samassa sarjassa kahdestoista.