Oton käyrä oli nousussa IBU-cupin osakilpailuissa, mutta Jonni Mukkalan osalta kisat menivät alakanttiin. Joulukuussa nähdyt vahvat suoritukset eivät toistuneet.

Supersprintissä hän jäi karsintaan, pikakilpailussa IBU-cupin pistesija jäi 0,8 sekunnin päähän ja sunnuntain sekaviestissä hyvin alkanut avausosuus vei lopulta pystypaikalta sakkoringille.

– En todellakaan ole tyytyväinen. Kisat lähtivät huonosti käyntiin, mutta pikakilpailussa kulki jo paremmin kunnes aseen tekninen ongelma toi makuupaikalta turhia ohilaukauksia, Jonni kertaa.

Sekaviestissä hänet nimettiin avausosuudelle, jota hän ei ole ampumahiihdossa koskaan ennen päässyt kokemaan.

– Pakko tunnustaa, että yllättävän paljon avaus jännitti. Pääsin kuitenkin hyvin liikkeelle ja makuuammunnan jälkeen olin jo kuudentena.

Ennen pystyammuntaa Kazakstanin urheilija järjesti ylimääräisen ohjelmanumeron tempaisemalla näyttävästi ”kattokerhoon”.

– Yksi kaveri meni väistäessään nurin, mutta itse onnistuin koukkaamaan sivusta ohi. Tuntui hyvältä ja innostuin hiihtämään stadion-alueella turhan lujaa.

Pystypaikalta hän sai kahdeksalla paukulla neljä taulua alas, joten tuloksena oli sakkokierros.

Maalissa Suomen nelikkö Mukkala – Joni Mustonen – Sanna Laari – Noora Kaisa Keränen oli kahdeksas hieman yli neljä minuuttia kärjestä.

– Joukkueenjohto kertoi, että tämä on Suomen paras sijoitus IBU-cupin sekaviesteissä, Jonni kertoi.

Sekaviestin parasta antia oli ankkurin Keräsen hyvä panos, mikä saattaa jatkossa tuoda apua naisten maailmancup-joukkueeseen.

Jonni matkaa maanantaina yli 700 km Pokljukaan Sloveniaan, missä IBU-cup jatkuu alkavalla viikolla.

– Sen lupaan, että Pokljukassa pitää syntyä parempaa tulosta, Jonni tarinoi painokkaasti.

Sunnuntaina vapaapäivää viettänyt Otto ei ole menossa Pokljukaan.

JuHu