Obertilliachin pikakilpailu torstaina tarjosi parasta antia mitä suomalaismiehet ovat koskaan IBU-cupissa esittäneet. Peräti neljä urheilijaa sijoittui 25 parhaan joukkoon.

Norjalaisen Endre Strömsheimin voittamassa kisassa Tero Seppälä sijoittui 15:nneksi, Jonni Mukkala 17:nneksi, Joni Mustonen 21:ksi ja Otto Invenius 25:nneksi.

Makuuammunnan jälkeen luvassa oli vielä hurjempaa menoa, sillä suomalaiskvartetti ampui kaikki taulut alas ja koko nelikko oli väliajoissa viidentoista parhaan joukossa.

Ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin vauhtia hakenut Seppälä johti kisaa makuun jälkeen. Otto oli 12:ntena, Joni 14:ntenä ja Jonni 15:ntenä.

Tulossa ollut jättipotti suli pystypaikalla, mistä sakkoja ropisi Jonille ja Jonnille kaksi sekä Terolle ja Otolle kolme.

Talven IBU-cupia hallinnut Strömsheim löi maanmiehensä Vebjörn Soerumin 9,4 sekunnilla. Ukrainan arvokisamenestyjä Dmitri Pidruchnyi oli kolmas 0,4 sekuntia Soerumista.

Tero hävisi kärkeen 1,07, Jonni 1,17, Joni 1,25 ja Otto 1,29.

Myös hiihtoajoissa Strömsheim oli nopein, 22.04. Tero oli ladulla yhdeksänneksi paras ja jäi 38 s, Otto oli 14. ja 48 s nopeaimmasta, Jonni 19. ja 55 s sekä Joni 26. ja 66 s perässä.

Jonni antoi itselleen arvosanan yhdeksän. Olihan tulos hänen uransa toiseksi paras IBU-cupissa.

– Hyvä onnistuminen melko vaativassa kelissä. Huollolle täydet pisteet, vaikka lumisade toi haasteita. Ja ampumapaikalla pyörivä tuuli vaikeutti. Ammuin kaksi ylhäältä ohi, toisen selvästi ja toisen niukasti. Ei tuuli mahdoton ollut. Kyllä kovat jätkät ampuivat kaikki alas, Jonni arvioi.

Otto piti hiihtoaan priimana, mutta ammunta nikotteli.

– Loistava kisa, hankala pystyammunta. Ei meinannut piipun liike pysähtyä millään. Heilui vaan liikaa, Otto puhisi.

Kisa sujui Otolta tällä kertaa ilman ihmeempiä kommelluksia.

– Kreikan Angelis oli pysähtynyt yhteen ylämäkeen, mutta ei siitä haittaa ollut. Oli ampunut väärään tauluun ja päätti keskeyttää siihen ylämäkeen. Sitä sattuu, Apostolos on muuten ihan mukava kaveri, Otto kertoi kisan pienestä erikoisuudesta.

IBU-cup jatkuu lauantaina toisella pikakilpailulla.

– Ei ole sattunut yhtään nappionnistumista talven aikana. Täytyy vaan yrittää, Otto päätti.

JuHu