Otto Invenius oli tyytyväinen ja harmistunut Obertilliachin IBU-cupin pikakilpailun jälkeen lauantaina. Hän sijoittui kisassa 31:nneksi ammuttuaan kolme (1+2) sakkoa.

Varsinkin erinomainen hiihtovauhti innosti.
– Kunto tuntuu paranevan koko ajan, Otto puhisi.

Hiihtoajoissa hän oli yli sadan osanottajan joukossa yhdeksäs, vain puolitoista sekuntia Tero Seppälää hitaampi.

Tero oli lopputuloksissa 17. ja Joni Mustonen 27.

Suomalaisten sijoituksia pudottivat sakkoringit, joita kaikilla kolmella oli kolme (1+2).

Kilpailun kärkikaksikko ei yllättänyt. Norjan Vebjörn Soerum voitti ennen maanmiestään Endre Strömsheimiä.

Otto hävisi Terolle 17,7 sekuntia, koska ammuntapaikalla oli pulmia.

– Makuulla ase teki kaksi kertaa saman eli ei lauennut. Iskurissa saattaa olla vikaa. Täytyy tutkia se kotimaassa.

SoisAH:n toinen edustaja Jonni Mukkala ampui viisi (3+2) sakkoa sijoittuen 69:nneksi. Viides mukana ollut suomalainen Santtu Panttila ampui komeasti nollat, mutta vaisu hiihtovauhti (kolme minuuttia nopeimmista) pudotti sijaluvun 58:nneksi.

Kilpailun mielenkiintoisena yksityiskohtana nostetaan esille Italian tähtiluokkaan kuuluvan Lukas Hoferin paluu kilpakentille. Hän ampui viisi sakkoa, hiihti viisi sekuntia Ottoa hitaammin ja oli 53.

Kohtalaisen hyvän kisan jälkeen isompi harmitus iski Oton puseroon, kun tieto liiton ratkaisuista loppukauden osalta tuli julki.

– Kanadassa olisi IBU-cupia, mutta liitto ei ole lähettämässä sinne joukkuetta. Rahat ovat kai vähissä, Otto epäili.

Canmoressa Kanadassa kisataan kauden viimeiset IBU-cupin osakilpailut. Helmi-maaliskuun vaihteessa ohjelmassa on kymmenen päivän aikana kuusi kilpailua, joten jaossa on paljon pinnoja.

Eletään vasta helmikuun alkua ja parasta talvikautta, mutta ampumahiihdon kilpailukalenteri alkaa olla jo varsin köykäinen.

– Jos en pääse maaliskuussa maailmancupin kisoihin, niin silloin kauden kansainväliset kisat on käyty, Otto arvioi.

SM-kilpailut ovat ohjelmassa Rovaniemellä 24.-26. päivä maaliskuuta.