Pihka vauhdissa Muonion metsikössä toisena kisapäivänä, jolloin matkana oli 25 km. Kuva: Pauli Rajala

Pihka Paasonen sijoittui kolmanneksi Lapponia-hiihdon naisten sarjan puolikkailla, jolloin hiihdettävää kolmena kisapäivänä oli yhteensä 95 km.

– Oli hieno kokemus. Ensimmäinen päivä meni ensin vähän katteluksi ja oman vauhdin hakemiseksi, mutta aika äkkiä siihen letkassa hiihtämiseen ja jonkinlaiseen yhteistyön tekemiseen muun joukon kanssa oppi, Pihka kertoi selvästi innostuneena.

Pihka käytti aikaa 95 kilometriin 4.42,27. Sarjan voittanut oululainen ihotautien erikoislääkäri Minna Kubin oli vajaat kaksitoista minuuttia nopeampi. Toiseksi sijoittui Pakilan Vedon Anna Willberg, joka löi Pihkan noin kolmella minuutilla.

– Jos nyt pitäisi päättää, niin varmasti tulen mukaan myös ensi vuonna, Pihka mietti.

Naisten pääkilpailun (190 km) voitti Eveliina Piippo ennen Kerttu Niskasta ja Krista Pärmäkoskea.

JuHu