Junnuketjun reippaat viestinviejät Otto (vas), Pihka ja Sisu. Kuva: Antti Suvinen

Ahveniston sunnuntai nosti SoisAH:n mitalisaldon talven SM-kisoista seitsemään. Päätöspäivän täysosumasta vastasivat 22-vuotiaiden viestinviejät Tuukka ja Otto Invenius sekä Anssi Kuittinen.

Avausosuudella Tuukka piti raahelaisen Saloisten Reippaan avaajan Elias Erkkilän yli puolen minuutin päässä, mutta toisella osuudella Saloisten Tuure Pesola lähti rajusti liikkeelle ja ajoi Anssin kiinni.

Naapurin kova hiihto kostautui ampumapaikoilla, ja rauhallisen varmasti taulut pudottanut Anssi tuli vaihtoon liki minuutin keulalla.
Ankkurina Otto ei jäänyt passailemaan, vaan antoi mennä rennon letkeästi turbovaihteella.

Kun Saloinen oli lähtenyt liikkeelle niinsanotusti kova päällä edellä, niin Soisalolla niitä ”kovia päitä” riitti jokaiselle osuudelle. Ja kun tiukin ässä vetäisi ankkurina ehjän suorituksen, oli maalissa mestarin ja hopeamitalistin eroa hulppeasti yli kahdeksan minuuttia.
Ykkössija oli järjestyksessään viides viestikulta Soisalon Ampumahiihtäjien kuusivuotisessa historiassa.

Junnujen viestissä Sisu Suvinen, Pihka Paasonen ja Otto Konttinen tulivat maaliin kymmenentenä. Raskaalla lenkillä kolmikko hoiti hommansa positiivisella mielellä ja kaikkensa antaen.
– Jokainen ansaitsee puhtaat paperit. Yritteliäs ja lupaava suoritus, joka toi meille rutkasti lisää arvokasta kokemusta tulevia vuosia ajatellen, kommentoi huoltajana mukana ollut Antti Suvinen.

MIESTEN yhteislähtökilpailuun osallistunut Santeri Kolehmainen sijoittui 20:nneksi 7,46 voittajalle Olli Hiidensalolle hävinneenä. Ammunnat kulkivat tyydyttävästi, sillä tuloksena neljältä paikalta oli yhteensä 1+2+1+2=6 ohilaukausta.

– Olisihan tuo voinut paremminkin mennä. Hiihtäminen oli tosi raskasta, suksi painui syvälle pehmeällä baanalla, ”Santtu” kommentoi hiukan apeana.
Kyseessä oli Santerin ensimmäinen esiintyminen yleisessä sarjassa henkilökohtaisessa kisassa SM-tasolla. Häntä ennen samaan SoisAH:n edustajista on yltänyt vain Tuukka, joka on ehtinyt napata myös ensimmäisen henkilökohtaisen mitalin yleisessä sarjassa, kun vuosi sitten tuloksena oli yhteislähdön pronssi.

Joulukuussa 18 vuotta täyttänyt Otto ei ole esiintynyt yleisessä sarjassa SM-tasolla, vaikka sijoittui jo IBU-cupissa kymmenenneksi Ruotsissa alkutalvella. Vastaavaan tulokseen suomalaismies on yltänyt viimeksi neljä vuotta sitten.

Ampumahiihdon kilpailukalenteri on tämän talven osalta käsitelty, joten urheilijat pääsevät hetkeksi hengähtämään ellei sitten ohjelmassa ole maastohiihtomittelöjä.

Yo-kirjoitukset läpivieneen Santerin kalenterissa on merkintä huhtikuun puoliväliin. Silloin hän siirtyy hikoilemaan armeijan harmaisiin Urheilukouluun Kajaaniin.

JuHu