Suomen kvartetti teki tasaista jälkeä Brezno-Osrbliessä Slovakiassa käydyssä IBU-cupin miesten pikakilpailussa. Koko nelikko mahtui 10 km:n hiihtolenkin ja kahden ammunnan jälkeen 39,5 sekunnin sisään.

Venäjän Semen Suchilovin voittamassa kisassa paras suomalainen Tuukka Invenius sijoittui 38:nneksi 2,15 kärkeä perässä. Virtasalmen Heikki Laitinen oli 41., Otto Invenius 45. ja Kontiolahden Otto-Eemil Karvinen 54.

Tuukan kisa kulki erikoisesti, sillä 1,3 km:n väliajoissa hän oli 74, ja ensimmäisen ammunnan ja kahden sakkoringin jälkeen vasta 88.
– Alku oli aika hassu. Lähdin vahingossa aivan liian hiljaa, Tuukka puntaroi hieman ihmeissään.
– Väliaikoja ei kuulunut, mutta tajusin tilanteen toisella lenkillä. Kun vielä pysty kulki jo toisen kerran peräkkäin puhtaasti, niin tuloksena oli muutama piste.

Kaiken kaikkiaan Tuukka ei pitänyt suoritustaan mitenkään erikoisena.
– Ammunta on viimeinkin alkanut kulkemaan, kun olen jaksanut uskoa itseeni. Hiihtäminen on ollut viime kisoissa väsynyttä. Lihaksissa on pientä jumia.

Lauantain takaa-ajoon Tuukka lähtee joka tapauksessa luottavaisena.
– Pitää vaan olla hereillä alusta asti. Enkä ajatellut jäädä Ottoa odottelemaan.

Ennen viimeistä lenkkiä Tuukka oli vain 1,1 sekuntia Ottoa edellä. Maalissa eroa oli 12,5 sekuntia. Pikkuveljelle kisa ei ollut helppo.

– Kisoja on ollut niin vähän viime aikoina, ettei hiihto oikein kulkenut. Jo toisella lenkillä alkoi hapottamaan. Uskon, että huomenna kulkee paremmin, Otto selvensi.

Sen sijaan katsastuskisoissa yskinyt ammunta oli jälleen hyvällä mallilla. Viime viikkojen raju työnteko kantoi hedelmää ja nyt molemmilta paikoilta tuli vain yksi sakko.
– Toinen oli vielä äärimmäisen lähellä kaatua. Meni puoliksi sisään.

Takaa-ajoon Otolla on selkeä taktiikka.
– Hiihtolenkeillä peesataan ja ampumapaikoilla ammutaan hyvin.