Otto ja Tuukka IBU-cupmaisemissa Slovakiassa.

Brezno-Osrblien IBU-cupin takaa-ajokilpailu sujui suomalaisilta mollivoittoisesti lauantaina. Kaikki neljä urheilijaa selvisivät perjantain pikakilpailusta takaa-ajokisaan mukaan, mutta yksikään heistä ei selvinnyt cupin pisteille eli 40 parhaan joukkoon.

Kontiolahden Otto-Eemil Karvinen oli parhaana 43.Inveniuksen veljeksistä Otto nousi mukavasti kulkeneiden makuuammuntojen (1+0) jälkeen jo sijalle 39, mutta pystyammunnat (3+3) pudottivat sijaluvun 49:nneksi.

– Hiihtäminen tuntui paremmalta kuin eilen. Pystyammuntoihin en löytänyt kunnon asentoa ja se vei vähän vauhtia loppumatkalta, kun ei ollut lähituntumassa enää ketään kiinnihiihdettävää, Otto kertoi pettyneenä.

Myös Tuukka oli kisan jälkeen allapäin. Jos Otto tulitti tuhdit seitsemän sakkorinkiä, niin Tuukka pisti vielä yhden paremmaksi. Kahdeksalla (1+3+3+1) pummilla on vaikea menestyä kisassa, jossa suurin osa kilpailijoista ampuu sakkoja kolme tai vähemmän eli osuu vähintään 85%:n tarkkuudella.

Suomalaisista osui parhaiten Karvinen, jonka neljä sakkoa tarkoittavat 80%:n tarkkuutta. Otto pudotti tauluja 65%:n ja Tuukka 60%:n ammunnoin.
Sijalta 38 startannut Tuukka oli maalissa 54.

– Keho on jotenkin jumissa eikä hiihto lähde kulkemaan. Kun sitten väkisin yrittää mennä, niin se heijastuu ammuntaan, Tuukka analysoi vaikeuksiaan.

Kisan voitti ylivoimaisesti Norjan Endre Strömsheim, joka on iältään kuukauden Tuukkaa nuorempi. Strömsheim on menestynyt kauden IBU-cupissa niin hyvin, että palkintorahoja on kasassa jo yli 11 000 euroa, ja esiintyminen kevään aikana maailmancupissa on enemmän kuin mahdollista. Suomalaiset eivät ole tiennanneet IBU cupista vielä mitään.

JuHu