Santeri ja Otto hymyilivät Oloksen lumisissa maisemissa. Tulipahan kilpailukausi avattua. Kuva: Pauli Rajala

Muonion toinen kilpailupäivä ei tuonut muutoksia kärjen marssijärjestykseen. Mari Eder hallitsi naisten ja Tero Seppälä miesten pikakilpailua.

Olosuhteet Olostunturissa olivat muuttuneet yön aikana, ja pikkupakkasessa suksi kulki liukkaammin kuin edellispäivän lämpöasteisessa lumessa. Miesten kympillä hiihtoajat paranivat noin 2-3 minuuttia, vaikka kyseessä oli täsmälleen sama rata.

Miesten tuloslistat muistuttivat yllättävän paljon toisiaan, sillä molempina päivinä kuusi parasta urheilijaa oli täsmälleen samassa järjestyksessä. Seppälän takana tuli Tuusulan kaksikko Tuomas Harjula – Jaakko Ranta, ja heidän jälkeen Virtasalmen Heikki Laitinen ennen Kontiolahden Joni Mustosta ja Otto-Eemil Karvista.

SoisAH:n kolmikosta paras oli toistamiseen Otto Invenius, joka nousi sunnuntaina jo seitsemänneksi 1+2-sakolla. Eroa Seppälään jäi 2,17.

– Oli vähän parempaa. Keli ja latu sopivat minulle nyt eilistä paremmin. Hiihtovauhti on vielä hakusessa, kun tärkeimmät kisat ovat kahden kuukauden päässä. Ammunnassa olen kamppaillut pystyn kanssa. Sen kanssa on ollut tekemistä tällä leirillä, Otto summaili.

Tuukka oli nyt kymmenes. Sakkoja tuli 2+3 ja eroa pikkuveljeen 50 sekuntia.

– Tänään hiihtäminen tuntui helpommalta, vaikka kyllä pitkä leiri jo painoi jäsenissä. Levätään viikko ja katsotaan sitten uudelleen Kontiolahdella, Tuukka mietti.

Santeri Kolehmainen oli 17:s samoilla sakoilla kuin Tuukka. Eroa kaverusten välille tuli 1,44.

– Tuloksellisesti meni heikommin, mutta kyllä tämän päivän kisasta jäi parempi fiilis kuin eilisestä, Santeri kertoi tunnoistaan.

Tulevan viikonlopun GP-kisoihin Kontiolahteen SoisAH osallistuu kahdeksan kilpailijan voimin.

JuHu