Santerin vauhdikas tyylinäyte. Kuva: Pauli Rajala

Suosikit Mari Eder ja Tero Seppälä veivät nimiinsä kauden ensimmäiset pikakilpailut Muonion Oloksella lauantaina. Naisten sarjassa maajoukkueesta tutut Suvi Minkkinen ja Erika Jänkä sijoittuivat seuraaviksi.

Miesten kilpailussa Seppälä oli ylivoimainen ennen Tuusulan kaksikkoa Tuomas Harjula – Jaakko Ranta. Harjula ampui Seppälän tavoin molemmat paikat nollille.

SoisAH:n kolmikosta parhaiten menestyi Otto Invenius. Hän ampui 3+1 sakkoa ja oli kymmenes 3,51 Seppälää perässä.

– Ei mennyt missään mielessä hyvin. En valmistautunut tähän kisaan mitenkään erikoisesti. On muistettava, että tärkeimmät kisat ovat vielä parin kuukauden päässä ja aika paljon on vielä kovia harjoituksia edessä, Otto selvitti.

Isoveli Tuukka ampui Oton tavoin neljä (2+2) sakkoa ja oli kahdestoista 4,10 kärjestä.

– Otolta tuli pataan, mutta niin tuli aika monelta muultakin. Ammunnassa tein muutaman selvän virheen enkä ole siitä huolissani. Hiihto olisi kyllä voinut kulkea paremmin. Jo ensimmäisen lenkin puolivälissä tuntui, ettei pääse suksella niin lujaa kuin pitäisi. Aika heikko suoritus, jota pitää parantaa sunnuntaina, Tuukka puhisi.

Santeri Kolehmaisen sijoitus oli neljästoista 5,05 Seppälää perässä. Ampumapaikoilta tuli vain yksi sakko pystystä.

– Ammunta kulki kuten pitikin. Hiihto oli sellaista tasapaksua. Välineitä ei voi moittia, kyllä sukset toimivat, Santeri kommentoi.

Sunnuntaina Oloksen vaativissa maastoissa on jälleen pikakilpailu.

JuHu