Uusi valmentaja, uusi ajatusmaailma ja työmoraali. Siinä on asiat, jotka ovat näkyneet päällimmäisenä tämän kesän harjoituksissa. Viime keväänä aloin pohtimaan tavoitteitani ja sitä, että tulenko koskaan niitä saavuttamaan tällä tahdilla, vastaus oli ei. Täytyi tehdä muutos ja katsoa asiaa uusilla silmillä. Ratkaisu ongelmaan löytyikin brittivalmentaja Adam Adamsonista. Itse pidän häntä mestarina niin filosofina, mentorina kuin valmentajanakin.

Vaikka joka ikinen harjoitus, jonka olen tänä kesänä tehnyt on ollut erilainen kuin koskaan aiemmin, silti suurimmat muutokset ovat tapahtuneet pään sisällä. Luotto ja usko omaan tekemiseen on tällä hetkellä
100% ja uskon että kaikista suurimmatkin unelmat ovat tehty saavutettavaksi. Täytyy vain rohkeasti kokeilla erilaisia asioita ja löytää itselleen se oikea tie.

Noin kuukausi sitten kävin mittaamassa kuntoa hiihtäjien kesäkisassa Aateli racessa. Huomaa, että muutosta parempaan on jo tapahtunut. Ensin hiihdettiin 1,7km pitkä väliaikalähtö Vuokatin vaaralle, jossa sijoituin seitsemänneksi. Parempaakin tarjottiin, sillä vielä kilometrin kohdalla johdin kisan voittanutta Iivo Niskasta kahdella sekunnilla, mutta liian innokkaan alun takia vauhti hyytyi rajusti ja sijoitukset ropisivat alas. Seuraavana päivänä juostiin maastojuoksu 4,5km, jossa sijoituin 21. 15km takaa-ajo hiihtoon lähdin sijalta 13. ja sain kurottua itseni 12. sijalle maalissa. Joka kisassa tuli tehtyä reilusti omat ennätykset, mutta nälkää jäi. Hyvät kisat huomioon ottaen, että kisat sattuivat kovalle harjoitusviikolle eikä täten kisoihin valmistauduttu ollenkaan.

Kaiken kaikkiaan olen äärimmäisen tyytyväinen harjoituskauteen tähän mennessä ja tiedän, että lisää on tulossa.

Kiitos kaikille, jotka ovat mukana tässä hienossa matkassa ja muistakaa nauttia elämästä!

Terveisin Otto Invenius