Nesteen yrittäjä Nina Kuusela toivotti Jonnin tervetulleeksi asiakaskuntaan. Jonni puolestaan kiitti maukkaista lounaista, joita hän on ehtinyt nautiskella kylällä pistäytyessään. Kuva: Juhu

Soisalon Ampumahiihtäjien rivistöt täydentyvät, kun lahjakas latutykki Jonni Mukkala siirtyy leppävirtalaisseuraan. Railakkaat tavoitteet ajavat alun perin Kurikasta kotoisin olevaa hiihtourheilijaa eteenpäin.

– Otto soitti keväällä ja kysyi, kiinnostaako tulla hyvään seuraan, Jonni muistelee.

Kaverukset ovat samanikäisiä eli syntyneet vuonna 2000, ja harjoituskuviotkin ovat samanlaiset.
– Vedetään Oton kanssa Adam Adamsonin ohjeilla, jotka poikkeavat isosti Suomen systeemeistä. Adamson tuntee Ruotsin meiningit, ja niillä on menty kesäkausi. Tuntuu tosi hyvältä, treeni on tarttunut, Jonni selvittää ja odottaa jo malttamattomana tulevana viikonloppuna Vuokatista alkavia katsastuskisoja.

– Tavoitteena on kiertää koko IBU-cup kausi. Maailmancup voisi tulla kysymykseen kauden lopulla. Yksittäisenä tavoitteena ovat nuorten MM-kilpailut, jotka käydään helmikuun lopulla USA:ssa.

Jonni on erittäin tyytyväinen SoisAH:n toimintatapoihin.
– Jos tällaiseen seuraan pyydetään mukaan, niin pakkohan siihen on tarttua. Mitään valittamista ei ole, vaan kaikki on sujunut hienosti.

Jonnia eivät Leppävirran umpisurkeat ja käytännössä olemattomat harjoitusolosuhteet ole päässeet kurittamaan, kuten paikkakunnalla kituvia nuoria, koska hän opiskelee Joensuussa.

– Leppävirralla kuuluu olevan virkeitä yrittäjiä. Ja Nesteen lounaspöytä on kerrassaan erinomainen, useita kertoja kylällä pyörähtänyt nuorukainen kehaisee.

JuHu