Mestarit verryttelylenkillä Hollolan onnistumisten jälkeen. Kuva: Patrik Kuuttinen.

Otto Invenius ja Santeri Kolehmainen ottivat mestaruuden mieheen rulla-ampumahiihdon SM-kisoista Hollolasta. Otto voitti lauantaina 22-vuotiaiden pikakilpailun ja Santeri saman sarjan normaalimatkan sunnuntaina.

Kaikilla kisoilla on aina omat tarinansa, ja eiköhän Hollolankin mestaruuksia muistella vielä vuosien jälkeen.

Oton vaativa valmentaja Adam Adamson ei erikoisemmin juhlinut suojatin ykköstilaa.
– Adam murahti palkintojenjaon jälkeen, ettei Suomen mestaruutta voi voittaa kuudella sakolla. Käski luovuttaa kultamitalin heti äidille, Otto naurahti, mutta ei kertonut, antoiko mitalin kisoja seuraamassa olleelle Taina-äidilleen.

Toisaalta voitto kuudella (2+4) sakolla kertoo kovasta hiihtovauhdista. Kesäkauden hurja rääkki on toiminut ja suksi tuntuu liikahtavan.

Sunnuntaina hän osallistui miesten 15 km:n yhteislähtökilpailuun, ja sijoittui peräti kymmenestä (3+2+1+4) ohilaukauksesta huolimatta kuudenneksi. Kärkikolmikko Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Tuomas Harjula olivat 11 sekunnin sisällä reilun minuutin edellä Ottoa.

Mitalistit ampuivat tarkemmin. Hiihto-osuudella Otto kulki likimain Seppälän vauhtia.
– Hiihto menee oikeaan suuntaan ja viikonlopusta jäi kaikkiaan hyvä mieli. On ihan mukavaa, kun jatkossa on selkeä osa-alue, jota pitää parantaa. Kyllä ammunta saadaan toimimaan, Otto vakuutti.

Hän ampui viikonlopun 46,7 % tarkkuudella, mikä ei minkäänlaisissa oloissa riittäisi tuloksiin kansainvälisillä markkinoilla.
– Olihan se pahasti hukassa. Ampumisesta oli rentous tipotiessään. Ensi viikolla laitetaan niin ase kuin asento kuntoon. Pienillä korjauksilla saadaan paljon aikaan kun mukaan tulee sopivan rento fiilis.

Lauantain mestaruus oli Otolle järjestyksessään kuudes rullakisoista. Santerille mestaruus oli uran toinen. Hän puolusti viime vuoden normaalimatkan kultaansa.

Pikakilpailun kolme parasta. Patrik Kuuttinen (vas), Otto ja Santeri. Kuva: Eero Kolehmainen.

– Kokonaisuutena hyvät kisat. Lauantaina ei hiihto oikein kulkenut, mutta sunnuntaina oli parempaa.

Kullan kohtalo ratkesi vasta viimeisellä neljän kilometrin lenkillä.
– Tiesin, että tilanne oli tiukka, koska sakot olivat Patrikin (Kuuttinen) kanssa samat. Sain edellä lähteneen Jokelan Roopen kiinni, ja kiitos hänen, vedimme lopun vuorovedolla.

Kuuttinen oli matkassa kaksi minuuttia myöhemmin. Takaa-ajoasema ei auttanut vaan maalissa eroa oli Santerin hyväksi tasan sekunti.

Lauantain pikakilpailussa Kuuttinen oli Oton jälkeen hopealla lyöden Santerin 0,6 sekunnilla. Voitaneen todeta, että Närpiön Kraftin Patrik Kuuttinen ja SoisAH:n Santeri Kolehmainen olivat Hollolassa varsin tasavahvoja, koska yhteensä 25 kilpakilometriä, jotka sisälsivät kuusi ammuntaa, toivat kaksikon eroksi yli tunnin kisailujen jälkeen 0,4 sekuntia.

Santeri ampui viikonlopun 80 %:n tarkkuudella, joten ammunta on hyvällä mallilla.
– Kun huomioidaan ampumajuoksut ja rullakisat, niin olivathan nämä uran parhaat kesäkisat, kaikkiaan viidestä kilpailusta neljä mitalia ja yhden neljännen sijan saalistanut urheilija pohti.

Nyt nuorten sarjat ovat vuonna -99 syntyneeltä Santerilta käsitelty. Jatkossa edessä on siirtyminen yleisen sarjan kisoihin.

Kolmantena SoisAH:n edustajana Hollolassa kilpaili Pyry Stevander. Hän sijoittui miesten pikakilpailussa kymmenenneksi ja yhteislähdössä yhdenneksitoista. Ammunta takkusi edelleen, sillä osumatarkkuus jäi 53,3 %:iin.

Anssi Kuittinen ja Jimi Klemettinen joutuivat flunssaisina jättämään kisat väliin.

JuHu