Otto Inveniuksen kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailu IBU-cupissa Osrbliessä Slovakiassa toi 41. sijan. Suoritus oli kohtuullinen, joskin urheilija itse näki tulevaisuudessa mahdollisuuksia huomattavasti parempaan.

Taso ampumahiihdossa jatkaa nousuaan, ja koska maailmancupiin mahtuu vain tietty määrä urheilijoita, myös kakkostasolla eli IBU-cupissa on mukana entistä enemmän kovan luokan tekijöitä

Lauantain pikakilpailun voitti Norjan Aleksander F. Andersen ennen Venäjän Nikita Porshnevia. Kärkikaksikolla on vyölllään jo hienoja tuloksia lajin huipulta, sillä Andersen sijoittui muun muassa viime talvena Hochfilzenin maailmancupissa yhteislähdössä 12:nneksi ja Porshnev on viestin MM-mitalisti kahden vuoden takaa.

Otto hävisi Andersenille suksella kympillä 37 sekuntia ja ammunnoissa kymmenen sekuntia. Porshneville hiihtoajassa tuli tappiota vain 22 sekuntia ja ammunnassa kolme sekuntia.

Jos vertailulistaan lisätään vielä kymmenenneksi sijoittunut Italian Daniele Cappellari (MM-viestissä seitsemäs kaksi vuotta sitten), joka hävisi Otolle hiihdossa kymmenen sekuntia ja voitti ammunnoissa saman verran.

Kysymys kuuluu, kuinka kärjen kanssa likimain samantasoiset suoritukset tehnyt Otto oli vasta sijalla 41? No, vastaus on lajille ominainen. Andersen, Porshnev ja Cappellari ampuivat puhtaasti, kun taas Otto kiersi kolme (1+2) sakkorinkiä.

– Makuun viimeisessä laukauksessa ajatus karkasi ja tein liipasin-virheen. Ja pystyn ongelmat johtuivat selästä. Täällä on lunta vain ladulla enkä päässyt tekemään kunnollista verryttelyä hiihtämällä. Selkää jumitti ennen pystyä ja se meni siihen, Otto summaili ja suunnitteli toisenlaista verryttelyä sunnuntain kisaan.