Otto vauhdissa Osrbliessä. Kuva: Igor Stancik

Sääolot sotkivat Osrblien IBU-cupin päätösviikonvaihteen. Perjantain pikakilpailu jouduttiin siirtämään lauantaille, joten takaa-ajokilpailu jäi ohjelmasta pois.

Otto piti perjantain tapahtumia erikoisina.
– Naisten pikakilpailu vietiin läpi hyvin, mutta sen jälkeen lämpötila nousi nopeasti kahdeksaan asteeseen ja tuuli alkoi puhaltamaan myrskyisästi. Kai se oli sellainen föhn-tuuli, Otto kummasteli ja piti siirtoa oikeana ratkaisuna.

Tuulta riitti vielä lauantaille ja pikakilpailusta muodostui oloiltaan vaativa. Vain neljä kilpailijaa liki sadasta startanneesta ampui puhtaasti.
Otto ampui makuulta kaksi ja pystystä neljä sakkoa.

– Pystypaikalla tuuli niin, etten meinannut pysyä pystyssä. Aikaakin meni paljon, Otto puhisi.

Otto hiihti toisen lenkin makuupaikalta pystylle yhdessä Valko-Venäjän kokeneen Sergei Bocharnikovin kanssa. He tulivat ampumaan yhtä aikaa, mutta kuinka Bocharnikov selvisi tuulesta vain yhdellä ohilaukauksella?

– Hän kurvasi ampumaan paikalle 30, kun minä menin keskemmälle. Täytyy tunnustaa, että siinä kokemus näkyi. Reunapaikka oli osin vallin suojassa.

33-vuotias Bocharnikovilla on ollut tällä kaudella vaikeuksia mahtua kivikovaan Valko-Venäjän maailmancup-joukkueeseen, vaikka hän oli viime kaudella cupin pisteissä Tero Seppälän edellä 34.

Nyt hän sijoittui kisassa 14:nneksi, kun Otto napsi kolme IBU-cupin pistettä 38:nnella sijalla.

– Ei kuudella sakolla saisi tulla pisteitä, Otto arvioi kriittisesti.
Normaalisti ei pinnoja olisi tullutkaan, mutta tällä hetkellä Oton suksi liikkuu likimain kärjen vauhtia. Hän oli hiihtoajoissa peräti yhdeksänneksi nopein vain 39 sekuntia Norjan Sindre Petterseniä hitaampana.

Ja viimeisen lenkin pystyltä maaliin hän ”kaasutti” kolmanneksi liukkaimmin.
– Siinä pitää huomioida ne neljä sakkoa ja 600 metriä sakkorinkiä ennen kuin pääsin päätöslenkille. Ilman sakkoja loppu olisi tullut vielä paremmin.

Otto oli toisen ammunnan jälkeen 55., josta nousi hurjalla viimeisellä lenkillä siis 17 sijaa.

Takaa-ajon poisjääminen harmitti, koska hiihtokunto on hyvällä mallilla.
– Nykykunnossa kun voisi peesata ketä vaan. Takaa-ajo olisi ollut mielenkiintoinen kisa, joskin olosuhteet alkoivat mennä jo jäisiksi ja osin vaarallisiksi.

Lauantain pikakilpailun voitti Ranskan Emelien Claude ennen Norjan Petterseniä. Muista suomalaisista viisi sakkoa ampunut Joni Mustonen oli 40, neljä sakkoa kiertänyt Patrik Kuuttinen 51, ja kolmella ohilaukauksella selvinnyt Juho Hökkä 61.

Kisan jälkeen Otto matkasi huoltoauton kyydissä yöksi Wieniin, josta matka jatkuu sunnuntaina tulevan viikon kisapaikkakunnalle Pokljukaan Sloveniaan. Nuorten EM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona 15 km:n normaalimatkalla.

JuHu