Kilpakumppanit Osrbliessä. Italian David Zingerle oli keskiviikkona 38. ja Ruotsin 19-vuotias lahjakkuus Oscar Andersson 28. Kuva on otettu sunnuntain pikakilpailun jälkeen. Kuva: Igor Stancik

Otto Inveniuksen suksi kulki IBU-cupin Osrblien osakilpailun normaalimatkalla keskiviikkona. Hän oli yli sadan osanottajan joukossa yhdenneksitoista nopein hiihtäjä, ja viimeisellä kolmen kilometrin lenkillä peräti viidenneksi vauhdikkain.

– Suksi tosiaan luisti tänään ja ammunnatkin tuntuivat olevan hallinnassa. Ohilaukaukset olivat ihan rajalla, Otto summasi kisaansa, joka toi lopulta neljän sakon myötä 34:nnen sijan.

Kisan kulku oli saman oloinen kuin sunnuntain pikakilpailu, jolloin viisi norjalaista oli kuuden joukossa. Nyt norjalaisia oli kolme neljän parhaan joukossa, mutta erotuksena edelliseen kisaan on se, että tunturimaa oli liikkeellä kokonaan uudella joukkueella. Kisan voitti Vetle Paulsen ennen Martin Femsteinevikiä. Endre Strömsheim sijoittui neljänneksi Saksan Justus Strelowin jälkeen.

Kisa käytiin niin sanottuna lyhennettynä normaalimatkana 15 km:llä, jolloin jokainen ohilaukaus tiesi 45 sekunnin sakkoaikaa.

Otto hävisi Paulsenille 2 minuuttia 32 sekuntia, joten pienet jossittelut lienevät paikallaan. Nolla-ammunnalla Otto olisi voittanut, yksi sakko olisi tuonut viidennen sijan, kaksi sakkoa 13:nnen sijan ja kolme sakkoa 25:nnen sijan.

– Itseluottamusta tuli taas lisää. Jalat tuntuvat pelaavan koko ajan paremmin ja ammunta on hallussa. Nyt se vaan pitää näyttää kisatilanteessa, Otto kertoi ja suuntasi katseensa jo perjantain pikakilpailuun.

Onnistuminen oli tosiaan jo lähellä, sillä tuloslistan kärkikymmenikön urheilijoista vain viisi oli suksella Ottoa nopeampi. Muista suomalaisista Joni Mustonen selvitti neljän ammunnan kisan kolmella sakolla ja oli 21. Patrik Kuuttinen ampui hänkin vain kolme sakkoa sijoittuen 54:nneksi. Juho Hökkä täräytti kuusi hutia ja oli 78.

JuHu