Seinäjoen yhteislähtökilpailun lähdössä muunmuassa Lahden Hiihtoseuran Sami Orpana (74), Larsmo IF:n Viktor Holm, Saloisten Reippaan Lauri Peltoniemi (76), Santeri (75), Oulun Hiihtoseuran Juhani Tolonen (71) ja oikeassa reunassa Pyry. Kuva: Petri Stevander

Pyry Stevander vei nimiinsä tämän talven Pohjanmaa-cupin yleisen sarjan. Neljä osakilpailua (Jalasjärvi, Kauhajoki, Jurva, Seinäjoki) käsittäneen cupin ratkaisu jäi viimeisen kilpailun varaan, sillä Jurvan pikakilpailun jälkeen ykkössija oli vielä kahden Soisalon Ampumahiihtäjien edustajan saavutettavissa.

Seinäjoen yhteislähtökilpailussa Pyry oli 46 sekuntia toiseksi sijoittunutta Santeri Kolehmaista parempi ja ratkaisi pelin edukseen.
– Kunto on hyvässä nousussa alkutalven kahden flunssan jälkeen. Lauantaina Jurvan helpolla radalla vedin rajusti rajoitinta vastaan, mikä toi makuupaikalta neljä sakkoa, mutta sunnuntaina Seinäjoella pystyin hiihtämään jo hallitusti kovaa ja ammuntakin toimi, Pyry tuumi tyytyväisenä.

Jurvan kisassa Pyry oli kolmas kisan voittaneen Saloisten Lauri Peltoniemen ja toiseksi tulleen Santerin jälkeen.

Seinäjoella hän ampui neljä paikkaa yhteensä kolmella sakolla (85%), kun taas Santeri kiersi yhden sakkoringin enemmän.

Santeri ampui molempina päivinä 80%:n tarkkuudella.
– Kyllä ammunta on mennyt parempaan suuntaan ja hiihtäminen on ollut sellaista tasaisen hyvää, Santeri summasi ja lupasi vetää vielä kunnon treenit ennen parin viikon päästä odottavia Mikkelin kisoja.

Kohtuu mukavasti viime aikoina kisailleet Pyry ja Santeri ovat jääneet kansainvälisten kisojen ulkopuolelle. Tosin Pyry on ehditty nimetä jo kertaalleen IBU-cupin joukkueen varamieheksi.

Samaan aikaan, kun Pyry ja Santeri kisailivat Pohjaanmaa-cupin voitosta, nousivat nuorten MM-kisoihin suunnanneet Otto Invenius ja Jonni Mukkala Helsinki-Vantaalla Chicagon koneeseen.

JuHu