Ville (vas) Kotikumpu vastaa valmennuksesta Puolustusvoimien ryhmässä, johon kuuluu myös oma jälkikasvu Vili. Kuva: Rauno Ylönen
Kolme SM-mitalia Oulusta saalistanut Jonni ansaitsi paikkansa B-maajoukkueeseen. Kuva: Iida Mansikka

Soisalon Ampumahiihtäjät nousi vahvasti esille, kun Ampumahiihtoliitto valitsi parhaitaan tulevan kauden valmennusryhmiin.

Talven kiintotähti Otto Invenius oli selkeä valinta A-maajoukkueeseen, hurjan kehitysloikan ottanut Jonni Mukkala ansaitsi paikan B-maajoukkueeseen eli Terrafame-ryhmään ja Leppävirran synkeistä oloista vuosi sitten Vuokatin loisto-oloihin muuttanut Jimi Klemettinen ylsi nuorten MM-kisoihin tähtäävään maajoukkueryhmään.

Jimin menneen talven meriiteistä on jäänyt vähälle huomiolle Sollefteån kilpailu, missä hän pesi ikäluokkansa parhaat ruotsalaiset.

Lisäksi Puolustusvoimiin on rakenteilla nuorista varusmiehistä koottava iskujoukko, jonka tavoitteena ovat 22-vuotiaiden nuorten MM-kilpailut. Ryhmää on lähdössä vetämään kokenut valmentajavelho Ville Kotikumpu, ja tulosta on hakemassa noin puolen kymmenen lupauksen joukossa myös Vili Kotikumpu.