Viikot ennen juhannusta eivät yleensä ole ampumahiihdon osalta niitä uutisvoittoisimpia, mutta tällä kertaa ilmeni kerrottavaa. Sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä.

Pihka läpäisi karsinnan Klassikan lukioon Kuopioon, ja iloitsi tuloksesta.
-Lajin kannalta on tärkeää päästä harjoittelemaan kunnollisiin olosuhteisiin, hän huokaisi helpottuneena.

– Tietysti olisin jäänyt mieluummin kotikunnan lukioon, mutta täällä lajiharjoittelu ei ole mahdollista, erinomaisilla papereilla yläasteen taakseen jättänyt lupaus harmitteli.

Pihkan kehityskäyrä on osoittanut viime aikoina jyrkästi ylöspäin. Kun ennen koronaa paras sijoitus SM-tasolla oli 28, niin viime kaudella hän oli jo pikakilpailussa valtakunnan kärjen joukossa kymmenes. Motivoituneesta asenteesta kertoo muun muassa syyskaudella aamuvarhaisella tehdyt lenkit ennen koulun alkua.

Anssin uutiset olivat mollivoittoiset. Aamulenkki Puijolla päättyi kompastumiseen johonkin ”pirun juurenkarahkaan”, jolloin nilkka pyörähti ympäri.

– Pääsin omin voimin metsästä pois. Eipä siinä muuta kuin lääkäriin, Anssi selvitti.

– Paranemisen aikataulusta en osaa sanoa mitään, kun en ole koskaan ennen kokenut tällaista. Onneksi jalasta ei löytynyt kuvissa murtumia.

Ampumajuoksun SM-kilpailut ovat ohjelmassa elokuun puolivälissä Lahdessa. Anssi on hyvänä juoksijana menestynyt ampumajuoksussa hyvin, sillä palkintokaapissa on seitsemän mitalia.

Viestimitaleita on viisi (yksi kulta, kolme hopeaa ja yksi pronssi). Henkilökohtaisesti hän voitti pikakilpailusta hopeaa kaksi vuotta sitten ja normaalimatkalta pronssia neljä vuotta sitten.

JuHu