Soisalon Ampumahiihtäjien viestijoukkue Jimi Klemettinen – Otto Invenius – Vili Kotikumpu voitti ylivoimaisesti 22-vuotiaiden mestaruuden Hälvälässä käydyissä ampumajuoksun SM-kisoissa perjantai-iltana.

Hopealle yltänyt Kauhajoen Karhu hävisi liki kuusi minuuttia ja pronssia napannut Seinäjoen Hiihtoseura vielä minuutin enemmän.

Mestaruus on seurahistorian viides ampumajuoksuviesteistä. Otto on ollut mukana neljässä kultajoukkueessa, ja lisäksi hänellä on neljä henkilökohtaista kultamitalia ampumajuoksusta.

Voitto on aina voitto, mutta touhua putken takaa seurannut kokenut valmentaja Ville Kotikumpu löysi kolmikon tekemisistä parantamisen varaa.

Hän vertasi poikien tulosta yleiseen sarjaan, joka kilpailtiin samaan aikaan ja samalla matkalla (3×4 km).

– Yleisen sarjan voittanut Saloisten Reipas oli varmasti paras tänään, mutta kyllä pojilla oli täydet mahdollisuudet toiseksi parhaaseen aikaan. Nyt vain ammunta yski liikaa. Kierrettiin kaksi sakkorinkiä, ja ammuttiin liikaa varapaukkuja. Vain Vilin makuu meni puhtaasti lippaalta, Ville murisi.

Loppuaika 52.30,1 olisi riittänyt yleisessä sarjassa neljänteen sijaan.

Saloisten Reippaan voittoaika oli 49.09. Hopealle sijoittui Imatran Urheilijat (50.44) ja pronssille Kontiolahden Urheilijat (51.47).

SoisAH:n yleisen sarjan kolmikko Jonni Mukkala – Santeri Kolehmainen – Anssi Kuittinen sijoittui kuudenneksi ajalla 54.48.

Jonnilla oli vaikea avausosuus, ja Santeri ja Anssi saivat vetää osuutensa läpi rennon reippaasti keskittyen jo viikonlopun henkilökohtaisiin kilpailuihin.