Käsky kävi Otolle heti oman kisan jälkeen huoltohommiin miesten yhteislähtöön. Ohipainavat muunmuassa Bulgarian Vladimir Iliev (30) ja Ukrainan Taras Lesiuk (28). Kuva: Marten Aolaid, Viron urheilija

Otto kaasutti sunnuntain takaa-ajossa yksitoista pykälää ylöspäin sijalle kahdeksan. Enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta neljän ammunnan mukanaan tuomat viisi sakkokierrosta jarruttivat nousua lähemmäksi kärkeä.

Tshekin kaksikko Tomas Mikyska – Jonas Marecek hallitsi kisaa käytännössä lähdöstä maaliin. Lähellä ollut Tshekin kolmoisvoitto murtui vasta loppuhetkillä, kun Ukrainan Vitalii Mandzyn ohitti Ondrej Malekin.

Jälleen kovinta hiihtovauhtia pitänyt Otto tykitti kympin liki puoli minuuttia toiseksi nopeinta lujempaa, mutta iso osa edusta hupeni sakkoringillä.

– Tämän päivän kisassa huonoa olivat vain ne kaksi ammuntaa, jotka toivat sakkoja, Otto totesi.

Makuuammunnat kulkivat tahtia 2+0 ja pystyammunnat 3+0. Vastaavasti Tshekin kärkikaksikosta molemmat selvisivät kisan läpi yhdellä hudilla.

– Taas sekä makuun että pystyn ensimmäisissä ammunnoissa unohdin pääperiaatteita. Toiset ammunnat sujuivat hyvin ja ilman ongelmia.Taktiikkana oli lähteä liikkeelle lujaa, ja niin hän myös lähti.

– Hiihto tuntui helpolta ja kevyeltä. En lähtenyt liian kovaa, Otto selvitti reipasta avaustaan.

Otto tuli ensimmäiseen ammuntaan peräti seitsemäntenä eli oli ohittanut kahdella kilometrillä kaksitoista kilpailijaa. Eroa kärkeen oli enää 34 sekuntia.

Kahden sakon jälkeen sijoitus oli sama kuin startissa eli yhdeksästoista. Eroa kärkeen oli 1,06.

Loppumatka sujui sakoista huolimatta kärjen tahtiin, sillä maalissa Otto oli 1,09 Mikyskan jälkeen. Mitali olisi vaatinut kahta sakkoa vähemmän.

Joka tapauksessa kahdeksas sija nuorten MM-rulla-ampumahiihdossa on kautta aikojen paras tulos Soisalon Ampumahiihtäjien edustajalta.

– Nyt on sitten nuorten sarjan kansainväliset kisat käsitelty. Ensi talvena olen jo yleisessä sarjassa, Otto sanaili.

Ruhpoldingissa jaettiin tuhdit palkintorahat yleisessä sarjassa. Ruotsin Sebastian Samuelsson keräsi kolmesta ”kesästartista” mukavat 23 500 euroa. Naisten ykkönen oli Italian Dorothea Wierer (20 000 e).

Suomalaisista rahoille ylsivät epävirallisen laskutoimituksen perusteella Suvi Minkkinen (4 000 e), Natasha Kinnunen (2 500 e) ja Heikki Laitinen (1 500 e).

Suomen mestaruuksista kisataan rulla-ampumahiihdossa parin viikon kuluttua Kontiolahdella, missä Otolla on halutessaan vielä mahdollisuus kilpailla 22-vuotiaiden sarjassa.