Otto lähti vauhdilla liikkeelle ja ehti jo ohittaa Moldovan Mihail Usovin, joka ampui kisassa vain kaksi pummia ja nousi lopulta 18:nneksi. Kuva: Nordic Focus

Otto Inveniuksen takaa-ajokilpailu Lenzerheiden EM-kisoissa piiputti ammuntapaikoilla, joilta tuloksena oli yhteensä kuusi (1+2+2+1) sakkokierrosta. Hiihto-osuudet sujuivat nousujohteisesti, mutta ammuntojen jälkeiset sakkoringit estivät nousukiidon.

Hän starttasi matkaan sijalta 30 ja ylitti maalilinjan sijalla 31.

– Tuollainen kisa tällä kertaa. Hiihto tuntui alusta alkaen vähän hankalalta, ja ammunta vielä vähän enemmän hankalalta, Otto tuhahti kisan jälkeen.

Hetken pohdittuaan hän arvelee ammunnan vaikeuksien löytyvän hermostosta.

– Tunne on sellainen, että hermosto on nyt pikkuisen sekaisin.

Hiihtäminen ei ollut helppoa, mutta varsin vikkelästi suksi liikkui. Otto lähti viimeiseltä ammuntapaikalta 34:ntenä 4,35 kärkeä perässä. Maalissa hän oli 31. ja ero keulaan oli enää 4,14.

– Hiihto kulki kohtalaisesti, vaikka tunne ei ollut erikoinen. Jaksoin painaa vielä viimeiseen ylämäkeen ja pääsin yhden italialaisen (Cedric Christelle) ohi, Otto summasi.

Eron kaventuminen loppumatkalla johtui pitkälti mestariksi sauvoneen ja ampuneen Norjan Vebjörn Soerumin ylivoimasta. Hänen ei tarvinnut repiä enää päätöskierroksella, koska kakkosena tullut Erlend Bjöntegaard oli puolen minuutin päässä.

Norjan Martin Uldal osoitti, että Oton lähtöasemasta olisi ollut hyvät mahdollisuudet nousta vaikka kuinka ylös. Uldal ampui kolme sakkoa ja nousi 29:nneltä sijalta yhdeksänneksi.

Suomalaisista paras oli sijalta 36 sijalle 23 noussut Joni Mustonen.

Sunnuntaina Sveitsissä jaetaan viimeiset EM-mitalit, kun ohjelmassa ovat pari- ja sekaviesti. Otto on mukana sekaviestissä ja Jonni Mukkala pariviestissä.

IBU-cup jatkuu viikon kuluttua Obertilliachissa Itävallassa, missä käydään kaksi pikakilpailua. IBU-cup päätetään Canmoressa Kanadassa kahden viikonlopun aikana helmi-maaliskuun vaihteessa.

EUROOPAN nuorten Olympiafestivaalien päätöspäivänä oli ohjelmassa 4×6 km:n sekaviesti, jossa Suomi sijoittui kvartetilla Saga Hurskainen – Inka Hämäläinen – Kaapo Saarinen – Jimi Klemettinen seitsemänneksi.

Hurskaisen viemän avausosuuden jälkeen Suomi oli kahdentenatoista 2,37 kärkeä perässä. Toisella osuudella Hämäläinen kavensi eron 2,14:ään ja nosti sijoitusta viisi pykälää ylemmäksi.

Poikien osuuksilla sijoitus pysyi seitsemäntenä. Jimi pääsi ankkuriosuudelle 2,43 keulasta ja toi viestin maaliin 2,46 kultaa voittaneen Ranskan jälkeen.

Saksa taipui Ranskalle loppusuoralla ja pronssille ehti Italia 23 sekuntia Ranskan jälkeen.

Suomi selvisi viestistä ilman sakkokierroksia. Varapaukkuja käytettiin täysi tusina (Saga kolme, Inka yksi, Kaapo neljä, Jimi neljä).

JuHu