Toisen makuuammunnan jälkeen Otto (oik) oli kiinni kärkikymmenikössä. Mäkeä nousevat vasemmalta Fabien Claude (10), Sturla Holm Lägreid (2),  Tero Seppälä, Quentin Fillon Maillet (9) ja Philipp Nawrath (25). Kuva: Nordic Focus

Otto Invenius voi kulkea pää pystyssä Holmenkollenin maailmancup-kisojen jälkeen. Torstain pikakilpailu, lauantain takaa-ajo ja sunnuntain yhteislähtökilpailu sujuivat huippujen parissa kerrassaan loistavasti.

Yhteislähtökilpailu ”Kollenin sumussa” sujui alusta alkaen rohkeasti. Kuvia ei kumarrettu, kun Otto viiletti kärkijoukon tuntumassa ja kaiken lisäksi tempaisi molemmat makuuammunnat nollille.

Kohti ensimmäistä pystypaikkaa hän paineli sijalla yksitoista.

– Pystylle asti meni tosi hyvin. Sitten alkoivat ongelmat, kun sumun vuoksi laitettiin etutähtäin isommaksi. Ammunnan piti olla helpompaa, mutta en ole koskaan ampunut niin isolla tähtäimellä ja se toi osaltaan pulmia, Otto pohti.

Tosin viimeisen paikan neljää sakkoa hän ei puolustanut mitenkään.

Maalissa Otto pääsi ensimmäisen yhteislähtökilpailun kunniaksi maistelemaan munkkia. Kuva: Nordic Focus

– Silloin tutisin ja tärisin niin, ettei ampumisesta tullut oikein mitään.Hiihto kulki loppuun asti, sillä hän oli viimeisen kierroksen yhdenneksitoista nopein.

Maalissa Otto oli 27.

– Hyvinhän nämä menivät, mutta on pakko tunnustaa, että on tämä tilanne ja tunnelma täällä Holmenkollenilla omanlaatuinen. Yritin keskittyä tiukasti omaan tekemiseen, mutta ei se vaan ollut helppoa, tunnusti Otto, joka on ollut norjalaisten ”merkkaama” tulevaisuuden peikko siitä asti kun hän vuosi sitten nuorten MM-kisoissa tunki tiukasti mitaleille Norjan supertähtien väliin.

Yleisön pauhun lisäksi Ottoa haastateltiin myös NRK:n (Norjan TV) toimesta.

– Kertoivat nimenneensä minut kisalähetyksissä superstariksi lasien kera. No, olin haastattelussa ilman laseja, joten kerroin heille vaatimattomasti olevani nyt vain pelkkä superstar, Otto nauratti tunturimaan TV-katsojia.

Oton tunnettavuus tuli näkyviin myös kisaladun ulkopuolella.

– Kirjoitin kymmeniä nimikirjoituksia, hän muisteli.

Oslosta Otto suuntaa suoraan Rovaniemelle, missä ratkotaan SM-mitalien kohtalo ensi viikonloppuna.

Kotona Leppävirralla ei ole vara pistäytyä, koska kunnan harjoitusolosuhteet ovat edelleen onnettomat. Päättäjät kyllä hyväksyvät suunnitelmat ja hakevat ympäristöluvat, mutta sitten kuin Ottoa ja hiihtäviä lapsiperheitä kiusatakseen jättävät hyvin ylimielisesti hankkeet ja lajiharrastajat unohduksiin.

JuHu