Ensimmäisellä lenkillä Simon Eder vetää, Otto peesaa ja Antonin Guigonnat seuraa. Maalissa Eder oli kahdeksas, Otto 22. ja Guigonnat 23. Kuva: Nordic Focus

Otto Inveniuksen takaa-ajokilpailu sujui sikäli odotusten mukaisesti, että hän lunasti paikan sunnuntaina käytävään yhteislähtökilpailuun. Täysin tyytyväinen hän ei ollut päivän esitykseen, koska sijaluku tippui pikakilpailun kahdenneltatoista sijalta kymmenellä pykälällä.

Joka tapauksessa 22. sija on Oton toiseksi paras maailmancupin historiassa ja lisää palkintorahapottia 800 eurolla.

– Se oli sellainen perusveto. Tuollainen hidas keli ei ole paras mahdollinen meikäläisen lihaksille ja tekniikalle.

Ammunnat toivat yhteensä neljä sakkorinkiä. Yhden makuulta ja kolme pystystä.

– Vähän ne pystyn hudit harmittavat, Otto tunnusti.

Holmenkollenin katsomo oli komeasti täynnä, ja kisaa kunnioitti läsnäolollaan myös Norjan kuningas Harald.

– Yllättävän paljon ladun varressa oli suomalaisia, jotka kannustivat äänekkäästi. Jo alkuverryttelyn aikana kuulin Kirsin tsemppi-huudot, Otto mainitsi ja tarkoitti tsemppaajalla Soisalon Ampumahiihtäjien junnuveturia Kirsi Kauppista, joka on seuraamassa maailmancupia Norjan hiihtöpyhätössä.

Suomalaisittain parasta vauhtia piti Tero Seppälä, joka nousi sijalle kymmenen. Hiihtoajoissa hän oli toiseksi nopein yllätysykkösen Tshekin Jakub Stvrteckyn jälkeen. Tshekki ampui viisi sakkoa ja oli maalissa vasta 35.

Käytännössä kovinta vauhtia suksilla piti ylivertainen Johannes Thingnes Bö, joka kuitenkin innostui sirkustelemaan reilussa johtoasemassa ja hävisi nopeimmalle viimeisellä lenkillä 45 sekuntia. Hänellä oli siihen varaa, sillä toiseksi sijoittunut Ranskan Quentin Fillon Maillet ehti maaliin yli puoli minuuttia Bön jälkeen.

Sunnuntaina ohjelmassa on Oton uran ensimmäinen yhteislähtökilpailu maailmancupissa.

– Fiilis on edelleen hyvä. Eikä sunnuntain kisaan tarvitse ottaa paineita. Mukavaahan tämä on, Otto vakuutti ja lupasi jälleen tehdä vaan parhaansa.

Kilpailu alkaa Suomen aikaa klo 13.50.

JuHu