17-vuotiaiden tyttöjen pikakilpailun kuusi parasta: Mestari Ilona Rantakömi Hollolan Urheilijat, hopeaa Erika Kujala Kontiolahden Urheilijat, pronssia Aino Sipiläinen Orimattilan Jymy, 4.Aura Lehtonen Kontiolahden Urheilijat, 5.Eveliina Hakala Ahveniston Ampumahiihtäjät, 6. Pihka Paasonen SoisAH. Kuva: Janne Paasonen

Miesten yhteislähtökilpailu Rovaniemen SM-ampumahiihdoissa oli kovakuntoisen Tero Seppälän juhlaa. Haapajärveläinen selvisi neljän ammunnan kisasta kolmella sakolla ja löi toiseksi tulleen Virtasalmen Heikki Laitisen 45 sekunnilla. Laitinen jätti Tuusulan Jaakko Rannan pronssille vajaan viiden sekunnin erolla.

Soisalon kaksikko Otto Invenius ja Jonni Mukkala löytyy sijoilta viisi ja kuusi. Oton mitalihaave haihtui pystypaikan sakkoihin, kun taas Jonni putosi kärjen kyydistä heti ensimmäisen makuuammunnan kahteen sakkoon.

Jos kauden päätöskilpailua analysoidaan huumorilla höystäen, niin Oton makuuammunnat yhdistettynä Jonnin pystyammuntoihin olisi tiennyt mitalivauhtia.

– Kaksi yhteislähtökilpailua ja molemmista kuusi sakkoa. Pystyt ovat olleet hankalia, Otto tunnusti.

Jonni ampui makuilta 2+2 sakkoa, ja oli kaukana keulasijoilta, mutta vahvat pystyt yhdistettynä pirteään hiihtoon nostivat sijalukua kohinalla ylöspäin.

– Ammuin pystyiltä vain toisen paikan ensimmäisen laukauksen ohi. Se jäi harmittamaan, sillä ilman sitä olisin päässyt viimeiselle kierrokselle yhdessä Oton kanssa, Jonni pohti ja ihmetteli makuuammuntojen hankaluutta napapiirin tuntumassa.

– Ennen Rovaniemeä harjoituksissa kulki tosi hyvin. Ja täällä olin jatkuvasti aivan hukassa. En todellakaan tiedä, mistä kiikasti, Jonni puhisi kummastellen.

Anssi Kuittinen teki varsin hyvän kilpailun. Vain neljä sakkoa ja pirteähkö hiihto toivat 20. sijan.

– Ammuntaan olen tyytyväinen, mutta hiihto-osuus kärsi aikataulumuutoksesta. Sukset oli voideltu noin kuuden asteen pakkaskeliin ja auton mittari näytti aamulla kisa-alueelle tultaessa 26,5 astetta. Tahmealta meno tuntui ja kavereilla luisti jonkin verran paremmin, Anssi kertoi väkinäisesti hymyillen kuitenkin tunnustaen, että hyvät kisat antoivat lisävirtaa tulevalle harjoituskaudelle.

Pyry Stevander valitti vaisua hiihtovauhtiaan.

– Reidet eivät olleet tänään suorituksessa mukana. Ammunta oli pääosin hallittua, vain toisen makuun neljä hutia olivat liikaa. Kohdistin auringonpaisteessa ja ammuin varjossa. Olisiko siinä syy, miksi ei osunut, Pyry arveli.

JuHu