SoisAH:n naisenergiaa Kauhajoella. Essi (vas) saavutti juniorivuosinaan seitsemän SM-mitalia. Pihka metsästää vielä sitä uran ensimmäistä. Kuva: Janne Paasonen

Essi Kuittisen uran viimeinen ampumajuoksukilpailu juniorisarjoissa toi kolmannentoista sijan 22-vuotiaiden pikakisasta Kauhajoen SM-kilpailuissa sunnuntaina. Sakkoja tuli viisi kappaletta (2+3), mutta hän oli periaatteessa tyytyväinen suoritukseensa.

– Tänään tein aika ehjän kisan ja tulos oli varmasti oikea harjoittelumäärään nähden.

Hän on saavuttanut juniorisarjojen ampumajuoksuista vuosien saatossa hulppeat seitsemän SM-mitalia, joten tulosta on tullut.

Ensi kesänä olisi edessä siirtyminen aikuisten sarjaan.

– Jatkon näkee sitten aikanaan. Riippuu paljon siitä, kuinka sitä innostuu harjoittelemaan, Essi puntaroi.

Nyt jatko ei ole enää kiinni harjoitusoloista, sillä hän on muuttanut Leppävirran surkeista lajioloista Kuopion huippuoloihin.

Sunnuntain pikakilpailujen paras SoisAH:n urheilija sijoituksellisesti oli Sisu Suvinen, joka oli 15-vuotiaiden kolmella kilometrillä seitsemäs.

Sakkoja tuli 2+2 ja eroa mitalisijaan jäi vain 36,5 sekuntia. Kultamitali oli 41,3 sekunnin päässä.

Hyvä suoritus, kun huomioidaan se, että Sisu juoksi lauantaina nuorten Jukolassa kuuden kilometrin osuuden.

– Ei ollut tänään parasta mahdollista. Juoksu oli tukkoista ja sakkojakin oli liikaa, Sisu puhisi.

Sarjaa alempana Vinski Ruotsalainen sijoittui kahdeksanneksi kuudella (3+3) sakolla. Hänellä mitali jäi yli 2,5 minuutin päähän.

– Parempaa tämä oli kuin lauantaina. Ammunnassa osa ohilaukauksista oli lähellä osua, juoksu kulki mukavasti, ja muistin vielä kiertää oikean määrän sakkorinkejä, Vinski heitti huumorinpilke silmäkulmassa.

19-vuotiaiden tyttöjen pikakilpailussa Pihka Paasonen oli 20. Sakkoja kertyi kuusi (4+2), joka osin selittyy aseen teknisillä ongelmilla kohdistuksessa ja osin huonosta olosuhteiden lukutaidosta.

Miesten yleisessä sarjassa Anssi Kuittinen sijoittui yhdeksänneksi. Hän hävisi kilvan voittaneelle Tero Seppälälle 1,58.

Sakkoja Anssi ampui 1+3.

– Juoksu kulki paremmin kuin eilen. Pystypaikalla oli vähän vaikeaa, ja jos olisin selvinnyt vaikka yhdellä sakolla vähemmän, niin sijaluku olisi korjaantunut mukavasti, Anssi arvioi.

Sunnuntaina SoisAH sai jalkeille viisi urheilijaa, kun Kasperi Sirviön lauantaina alkanut flunssan poikanen laittoi niinsanotusti ”röörit tukkoon” ja Otto Invenius säästeli jalkojaan maanantaina alkavaa maajoukkueleiriä varten.

Muutenkin harjoitusten ja kilpailujen yhteen hitsaaminen ei ole tällä kertaa osunut ihan putkeen. Jos maajoukkueurheilijoiden odotetaan (ja lähes pakotetaan) osallistuvan ampumajuoksun SM-kilpailuihin, niin minkä takia maajoukkueleiritys alkaa heti viikonlopun kolmen päivän rypistyksen jälkeen maanantaina 500 km:n päässä Kontiolahdessa.

Seuraava merkittävä kisarupeama on vuorossa 9.-10. päivä syyskuuta, kun Imatralla kisaillaan rulla-ampumahiihdon SM-mitaleista.

JuHu