Finaali käynnissä. Etualalta Ilmonen, Nyyssönen, Koponen ja Tirkkonen. Seuran pj Eero Kolehmainen seuraa taustalla. Kuva: Sisu Suvinen

Laatta- ja lattiatyö J.Koponen Oy:n yrittäjä Juha ”Juuso” Koponen teki historiaa voittaessaan tämän vuoden Lapua Täyosumaillan. Hän on ensimmäinen yrittäjä, joka on onnistunut valloittamaan tapahtuman toistamiseen.

– Kyllä voittaminen tuntuu aina mukavalta, vaikka on tunnustettava, että pieni kilpailujännitys iski päälle kisan edetessä, Koponen kuvaili tunnelmiaan.

Häneltä löytyy vuosien takaa kilpailu-ura kilpatanssijana, jolta vyöllä on kaksi kilpatanssin vakiotanssin senioreiden ikäkausimestaruutta.

Parhaat pokaaleineen: Päivi Tirkkonen, Jorma Nyyssönen, Juha Koponen ja Elina Ilmonen. Kuva: Sisu Suvinen

– Rehellisesti sanottuna kaksi tanssimestaruutta oli kovemman työn takana kuin nämä ammuntavoitot, Koponen vertaili, mutta kiitteli illan järjestäjiä erinomaisesta tapahtumasta Kukka- ja Hautauspalvelu Tirkkosen tiloissa.

Koponen ampui finaalissa 48,0 pistettä ja löi hopeaa vuolleen Jorma Nyysönen Oy:n yrittäjän Jorma Nyyssösen kahdella pisteellä.

L Mikander Oy:n Elina Ilmonen sijoittui kolmanneksi ennen illan emäntää, yrittäjä Päivi Tirkkosta.

Tirkkonen ampui erissä kovan tuloksen ja palkittiin illan parhaana naisampujana.

Lapua Täysosumailta ammuttiin tällä kertaa Ampumahiihtoliiton ekoaseilla, jotka järjesti paikalle liiton kenttäpäällikkö Lauri Elo.

Osanotto-oikeus oli noin 40 yrityksellä, mutta aivan kaikki yhteistyökumppanimme eivät saaneet ampujaa paikalle.

JuHu