Otto vauhdissa täpötäydellä MM-stadionilla. Kuva: NordicFocus

Otto Inveniuksen kauden pääkilpailu mureni ylikierroksiin. Edellisissä kisoissa esille ollut rauhallisuus katosi otteista, kun lähtöaika läheni.

– Päivä meni tosi hyvin eikä kisa jännittänyt sen enempää kuin aiemminkaan, Otto kuvaili mietteitä ennen kilpailua.

Kuitenkin ensimmäinen henkilökohtainen arvokisastartti iski jäseniin ja kisahuumassa adrenaliini teki tehtävänsä.

– Tarkistin sykkeen juuri ennen lähtöä ja se oli sataviisikymmentä. Mekkala oli niin valtava, että ison kisan tunne pääsi valloilleen.

Raju lataus purkautui kovaan alkuvauhtiin.

– Lähdin liian lujaa. Olin ensimmäisen lenkin jälkeen kovilla ja väsy painoi kahdella viimeisellä lenkillä, Otto kuvaili tuntemuksiaan suksilla.

Viime aikoina loistavasti toiminut ammunta yski, kun molemmilta paikoilta oli tuloksena lähes tuulettomissa oloissa kaksi sakkorinkiä.

– Ammunnat yritin hoitaa samalla tavalla rennolla otteella kuin aiemmin. Nyt se ei vaan onnistunut, kun tuli vähän sellainen tunne, että tauluihin pitäisi osua.

Kaiken kaikkiaan paketti natisi liitoksistaan vähän siellä ja täällä, ja lienee helppoa analysoida, että Otto maksoi Nove Mestossa niitä kuuluisia oppirahoja.

Neljän sakkoringin myötä sijoituksena oli 54 eli paikka sunnuntain takaa-ajoon varmistui. Ja tulosta analysoitaessa on syytä muistaa, että Oton edelle ehti vain neljä häntä nuorempaa kilpakumppania.

– Surkeasta lähtöpaikasta huolimatta täytyy yrittää tehdä takaa-ajosta hyvä kisa, joka tuo mukanaan nousua.

Pikakilpailu kulki norjalaisten tahdissa. Sturla Holm Laegreid voitti 3,5 sekunnilla Johannes Thingnes Bön ja Vetle Christiansen varmisti kolmoisvoiton.

Otto pääsee takaa-ajoon 3,5 minuuttia Laegreidin jälkeen.

JuHu