Pihka vauhdissa Latvian lumilla. Kuva: Janne Paasonen

Kehnosti sujuneet pystyammunnat sotkivat Pihka Paasosen yhteislähtökilpailun Madonassa Latviassa sunnuntaina. Hyvä hiihto tarjosi mahdollisuuden menestyä, mutta seitsemän hutia pystystä pudottivat sijaluvun kuudenneksi.

Kilpailun voitti lauantain tavoin Viron Anlourdees Veerpalun yli kahden minuutin erolla Latvian Karine Bernaneen. Kolmanneksi sijoittunut Viron Mia Mai Huik hävisi kakkossijan puolella minuutilla.

Pihka selvitti makuuammunnat kolmella (1+2) sakolla ja oli mukavasti pelissä mukana. Valitettavasti pystyammunnat (4+3) ja niitä seuranneet sakkorinkien kiertämiset romuttivat ajatukset huippusijoista.

– Hiihto kulki ja ohitin pari kilpakumppania jokaisella lenkillä. Loppua kohden jalat eivät pelanneet enää niin hyvin ladulla eikä pystyammunnoissa, kun sakkorinkiä oli pitänyt kiertää kymmenen kertaa, Pihka kertoi hiukan allapäin.

Huonoista ammunnoista huolimatta hän oli maalissa kuudes. Eroa kolmanteen sijaan jäi vain 52 sekuntia, joten jo seitsemällä sakolla Pihka olisi toistanut lauantain uroteon eli olisi noussut palkintopallille.

– Kolme aiempaa neljän ammunnan kisaa Pihka ampui 70%:lla, nyt osumatarkkuus jäi 50%:iin. Ammunnassa meillä riittää työsarkaa, totesi isä-Janne Paasonen.

Joka tapauksessa vierailu Latvian ampumahiihtokeskuksessa jätti positiivisen maun.

– Hiihdon kulkeminen oli tosi kivaa. Sairastin talvella ja hiihtokunto oli kateissa, mutta nyt tuntui taas pitkästä aikaa hyvältä, Pihka iloitsi ja aloitti jo tiukan keskittymisen Kontiolahden SM-kisoihin, jotka käydään pääsiäisenä.

JuHu