Otto viihtyy Canmoren vuorimaisemissa. Kuva: NordicFocus

Otto Inveniuksen uran ensimmäinen kilpailu Kanadan maaperällä sujui pääasiassa hyvin, mutta jossiteltavaakin jäi. Hän oli pikakilpailussa viimeisellä palkintorahasijalla eli 30.

– Olen kisaan tyytyväinen, kun verrataan tätä viikontakaiseen USA:n pikakilpailuun, Otto pohti.

Jossiteltavaa tuli toisella lenkillä alamäessä, missä hän tupsahti nurin.

– Siinä meni ehkä sellaiset kymmenen-viisitoista sekuntia. Onni onnettomuudessa oli, että välineet säilyivät ehjänä.

Ilman kaatumista Otto oli ollut tiukassa sekunttikamppailussa jo hyvin lähellä kahdenkymmenen parhaan joukkoa, mikä oli sikäli kova suoritus, että molemmat ammunnat tuottivat yhden sakkokierroksen.

– Makuun viimeisen ammuin ohi. Se jäi ärsyttämään, Otto summaili.

Kilpailun voitti tyrmäävän esityksen jälkeen Norjan hirmu Johannes Thingnes Bö. Nolla-ammunta ja kisan nopein hiihtoaika tarkoitti yli minuutin voittomarginaalia ja samalla myös valtavaa etulyöntiasemaa huomiseen takaa-ajoon.

J.Bö starttasi matkaan puoli minuuttia Oton jälkeen, ja nappasi suomalaisen kiinni jo ensimmäisellä lenkillä.

Otto hävisi Bölle yli 2,5 minuuttia. Ero vaikuttaa (ja on) iso, mutta maapallon muihin parhaisiin kilpakumppaneihin nähden kisa oli melko onnistunut. Takaa-ajoon hän lähtee vain puolisen minuuttia sijaa 20 perässä eikä eroa kymmenentenä olevaan Ukrainan Pidruchnyihin ole kuin reilu minuutti.

Tero Seppälä oli suomalaisista parhaana viidestoista. Hän oli 46 sekuntia Ottoa nopeampi.

Pikakilpailun perusteella Seppälä on kiinni viimeisessä paikassa sunnuntain yhteislähtöön, joten takaa-ajolla on hänelle vielä iso merkitys.

Canmoren ampumahiihtokeskus saa Otolta kiitosta. Kuva: NordicFocus

Otto ei ynnäile sijalukuja etukäteen, koska yltäminen yhteislähtöön vaatisi jo hurjaa onnistumista.

– Siellä on niin kovaa joukkoa edellä, että pyrin vaan tekemään hyvän kisan ja keräämään mahdollisimman paljon pisteitä, Otto summasi ja lupasi tarjota kisaan uuden lookin.

– Jos sääennuste pitää paikkansa ja lämpötila nousee reilusti plussan puolelle, niin saksin edustusasusta T-paitamallin.

Canmoren kisamaastot ja järjestelyt ovat olleet Oton mieleen.

– Tämä on todella positiivinen kisa-alue. Maastot ovat loistavat, maisemat läheisine vuorineen upeat ja ladut on laitettu viimeisen päälle.

Radat ovat hyvää vauhtia nousemassa Oton suosikkilistalla kärkipäähän, joskin yhden parantamisalueen hän löytää.

– Tarvitsen vielä lisää harjoitusvuosia. Täältä löytyy paljon loivapiirteisiä nousua ja jotakin jyrkempääkin, joten kyseessä on oikea työrata. Toivotaan, että seuraavan kerran kun tulen tänne kisaamaan, niin olisin kehittynyt niin, että voisin kamppailla huippusijoista.

Perjantain pikakilpailu oli kauden viimeinen kisa, jossa jaettiin maakohtaisia pisteitä. Suomi piti Ukrainan takanaan ja sijoittui kymmenenneksi, mikä tarkoitti viittä edustuspaikkaa ensi kaudelle. Kymmenes sija toi myös 15000 euroa Suomen Ampumahiihtoliitolle.

JuHu