Todelliset supermiehet tuulettivat palkintopallilla. Otto (vas), Jonni ja Jimi. Kuva: Pyry Stevander

Kontiolahden maailmankuululla ampumahiihtostadionilla kaikui lauantaina komea kuulutus suurin piirtein seuraavasti: ”Miesten viestin ylivoimaiseen voittoon tulee Soisalon Ampumahiihtäjät ja ankkuri Otto Invenius ehtii hyvin tervehtiä fanijoukkoa. Onnittelut Leppävirralle hienosta suorituksesta.”

Kolmikon Jimi Klemettinen, Jonni Mukkala ja Otto tekeminen oli tällä kertaa omaa luokkaansa.

Avausosuudella Jimi piti takanaan Tuusulan yleensä vahvan avaajan Jaakko Rannan ja toi viestin vaihtoon toisena 22 sekuntia Kontiolahden Joni Mustosen jälkeen.

Toisella osuudella Jonni painosti ankarasti Kontiolahden maajoukkueratsua Heikki Laitista, joka sitten pystypaikalla tulitti yhden sakkoringin. Jonni livahti karkumatkalle ja toi viestin vaihtoon Otolle 27 sekuntia ennen Kontiolahtea.

Ankkuriosuudella Otto laittoi kaasun pohjaan ja tempaisi kilpailun ainoana viestiosuuden alle 21 minuutin. Ero toiseksi sijoittuneeseen Kontiolahteen kasvoi hurjasti yli neljään minuuttiin. Pronssille sijoittunut Raahesta tuleva Saloisten Reipas hävisi vain kahdeksan sekuntia kakkossijan.

Soisalon ylivoimaa selitti omalta osaltaan hyvä ammunta. Varakuulia tarvittiin yksitoista, mutta kertaakaan ei tie vienyt sakkoringille.

Myös ennakkoon tehtiin asiat huolella. Esimerkiksi suksien testaamiseen keskityttiin porukalla, ja haettiin jokaiselle varmuudella toimiva suksipari.
SoisAH:lle viestimestaruus oli seurahistorian toinen. Ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten.

Mestarin nimikirjoitus kiinnosti junioreita. Kuva: Tomi Invenius

Seuran menestystä täydensivät kahdeksanneksi sijoittunut kakkosjoukkue (Pyry Stevander, Anssi Kuittinen, Vili Kotikumpu) ja yhdenneksitoista sijoittunut kolmosjoukkue (Santeri Kolehmainen, Janne Paasonen, Antti Suvinen).

Paikalla ollut muutama kymmenpäinen leppävirtalaisjoukko sai nähdä ilokseen myös tyttöjen viestijoukkueen, joka oli lajissaan seurahistorian ensimmäinen. Veera Tirronen, Noomi Kosunen ja Iida Laitinen sijoittuivat 13-vuotiaiden sarjassa viidenneksi. Todella innokkaiden tyttöjen historiallista temppua korostaa se, että koko trio pääsee ikänsä puolesta vielä kahtena talvena samaan sarjaan.

Tyttöjen läsnäolo toi mukavasti ylimääräistä säpinää kisameininkiin, sillä kolmikko jaksoi uutterasti kannustaa miesten viestijoukkueita. Jopa niin näkyvästi, että Otto kurvasi maalisuoralla kiittämään kannattajia ennen kuin hiihti maaliin.

Sunnuntaina Kontiolahdella ratkotaan SM-mitalien kohtalo yhteislähdöissä.