Jonni ja Otto kiittivät erinomaisia kannustajia. Seuran junnut yhdessä esikuviensa kanssa.

Otto Inveniuksen hopea ja Jonni Mukkalan pronssi maanantain pikakilpailusta nostivat Soisalon Ampumahiihtäjien mitalisaaliin Kontiolahden SM-kisoista kahdeksaan.

Pikakilpailun voitti Haapajärven Tero Seppälä, joka pääsi sohjoiseksi menneelle latu-uralle kymmenen minuuttia ennen Ottoa.

– Kun lähdin matkaan, käänsi Tero juuri toiselle lenkille. Hiihdimme sen jälkeen kaksi seuraavaa kierrosta yhdessä, Otto selvitti.

Tero ampui molemmilta paikoilta yhden sakon, joten hänen piti tulla täysillä maaliin.

– Hän ei tiennyt minun toista ammuntaa, joten tilanne oli sikäli auki, Otto kertoi.

Valitettavasti Otto ampui pystyltä kaksi sakkoa, mikä tiesi väliajoissa toista sijaa 45 sekuntia Teroa perässä.

– Nollilla olisi tullut vielä kunnon kisa, mutta nyt ero karkasi liian suureksi ja koska takaakaan ei ollut tulossa ketään lähituntumassa, pystyin tulemaan lopun rennosti.

Maalissa eroa oli Teron hyväksi reilu minuutti. Otto oli selvä kakkonen. Sen sijaan kolmannesta sijasta hiihdettiin tosissaan.

– Näin pystyn jälkeen tulostaululta, että olin neljäntenä yhdeksän sekuntia Heikkiä (Laitinen) jäljessä, Jonni tarinoi ja kiitteli myös Tainaa (Invenius) väliajoista ja tiedosta, että Puijon Arttu Heikkinen tulee takaa lujaa.

Jonni rykäisi päätöslenkin vain viisi sekuntia Teroa hitaammin ja löi Laitisen lopulta kolmellatoista sekunnilla. Heikkinen tuli myös kovaa takaa, mutta hävisi neljä sekuntia Jonnille.

– Kolmeen päivään kolme mitalia kuulostaa hyvältä, Jonni myhäili.

Otto esitti Jonnille jonkinlaista erikoispalkintoa.

– Hiihdin viikonlopun kisat Jonnin suksilla. Siitä hänelle iso kiitos.

Muista SoisAH.n urheilijoista Vili Kotikumpu sijoittui 12:nneksi, Pyry Stevander 19:nneksi ja Anssi Kuittinen 25:nneksi.

Naisten pikakilpailuun rohkeasti mukaan lähtenyt Pihka Paasonen avasi erinomaisesti ja oli makuuammunnan jälkeen väliajoissa kolmastoista. Mutta toisella lenkillä lumisohjoisessa alamäessä meno tyssäsi, ja tuloksena oli railakas kuperkeikka.

Pihka laahusti vielä yhdellä sauvalla seinänousun ylös ja tuli ammuntapaikalle, minne kilpailu loppui. Aseen tähtäimet olivat täynnä lunta.

– Olivathan nämä viikonlopun kisat tytölle iso pettymys. Hiihtokunto on hyvä ja kaikin puolin vire kunnossa, mutta tulosta tuli niukasti, vaikeroi isä Janne Paasonen.

Sunnuntain pikakilpailuista vain yleiset sarjat olivat SM-kilpailuja. Nuorten sarjoissa pikakilpailun SM-mitalit jaettiin jo Hollolassa aiemmin talvella.

Kontiolahdella nuorten pikakilpailut käytiin tavanomaisina kansallisina.

15-vuotiaiden poikien neljällä kilometrillä Sisu Suvinen sai hiukkasen balsamia SM-kisojen pettymyksille. Hän johti kilpailua ammuttuaan ensimmäisen paikan puhtaasti.

Toiselta tuli yksi sakko, mikä pudotti tiukassa kisassa sijalukua kaksi pykälää.

Puijon Elmeri Lång voitti ja löi Sisun 14,3 sekunnilla. Kontiolahden Leevi Väistö ehti kakkoseksi kahdeksan sekuntia Sisua nopeampana.

– Taisi tulla talven paras kisa. Ja se yksi ohilaukaus oli niukasti ulkona kello seitsemässä, Sisu puhisi jo selvästi innostuneena.

13-vuotiaiden tyttöjen pikakilpailussa Veera Tirronen oli seitsemästoista.

Tirrosen sisarusten, Veeran ja Vilman, tärkeimpänä tehtävänä iltapäivällä oli kannustaa miehiä menestykseen.

– Oli sen verran äänekästä kannustusta, ettei sitä voinut olla kuulematta, Otto ja Jonni kehuivat seuran junnukaartia.

Seuraavan kerran fanijoukot pääsevät ääneen Kontiolahdella kahdeksan kuukauden kuluttua, kun maailmancup käynnistyy lauantaina marraskuun viimeisenä päivänä. Avauspäivän ohjelma on Soisalon Ampumahiihtäjien kannalta mielenkiintoinen, sillä kisat käynnistyvät parisekaviestillä ja sekaviestillä eli leppävirtalaisittain ajateltuna hittilajeilla.

Ei muuta kuin kisapäivää ylös kalentereihin. On hyvin todennäköistä, että seura järjestää kannattajille linja-autokuljetuksen.

JuHu