Maajoukkueleiritykseen valittu Pihka tähtää ensi talvena nuorten MM-kisoihin. Kuva: Janne Paasonen

Otto Invenius, Jonni Mukkala ja Jimi Klemettinen ovat jo Suomen Ampumahiihtoliiton takuuvarmoja huippu-urheilijoita, ja nyt myös Pihka Paasonen nousi liiton valmennukseen, kun hänet valittiin 19-vuotiaiden kärkiryhmään.

Pihkan lisäksi tyttöjen 5-henkiseen ykkösporukkaan ylsivät Anni Naumanen Oulun Hiihtoseurasta, Aino Sorjonen Kontiolahden Urheilijoista sekä Hilma Hyyrynen ja Aino Koskela Kouvolan Hiihtoseurasta.

Yhteensä kolmen ikäluokan valmennusryhmiin valittiin 26 urheilijaa.

Vastuuvalmentajana toimii Antti Repo, joka omalla aktiiviurallaan edusti Kontiolahden Urheilijoita.

– Monille kyse on ensimmäisestä valinnasta liiton ryhmiin, joten on tärkeää opetella harjoittelemaan ja omaksua perusasiat. Ryhmän vanhimpien tähtäin on Östersundissa Ruotsissa järjestettävissä nuorten MM-kilpailuissa, ja siihen ryhmään myös Pihka kuuluu, Repo kertoi.

Yksi leireilyn tärkeimmistä asioista on ryhmäharjoittelu.

– Monet urheilijat tulevat pienistä seuroista, joissa yhteiset harjoitukset eivät onnistu, Repo selvitti.

Samaan syssyyn voidaan häpeillen todeta, että Pihka tulee vielä paikkakunnalta, missä lajiharjoittelu on edelleen mahdotonta.

– Liiton viisipäiväisiä leirejä on ohjelmassa pääosin Vuokatissa kesän ja syksyn aikana viisi kappaletta, kertoo Pihka, joka riskeistä huolimatta uskaltaa jatkaa opintoja Leppävirran lukiossa.

– Tavoitteena on aloittaa yo-kirjoitukset ensi keväänä, Pihka suunnitteli.

JuHu