Aluejohtaja Risto Kovanen Pohjois-Savon Liikunnasta onnitteli urheilijoita kovasta suorituksesta. Kuva: Taina Invenius

Talvella miesten viestin ylivoimaisen esityksen jälkeen voittanut Soisalon Ampumahiihtäjien kolmikko Jimi Klemettinen, Jonni Mukkala ja Otto Invenius esiintyi edukseen mitalikahveilla Pt Energiaporauksen tiloissa.

Parhaiten tunnelman kuvasi Warkauden Lehden erinomainen urheilutoimittaja Rauno Ylönen, joka on pitkän uransa aikana tavannut ”josjonkinlaisia” urheilijoita.

– Onpa todella hienoja kavereita. Kyllä huippu-urheilijalla ja urheilijalla on iso ero. Jo huippu-urheilijoiden käytös on maailman luokkaa ja tosiaan sellaista, mitä näillä leveysasteilla harvoin kokee, Ylönen ihasteli.

Otto otti tilanteen haltuun ja toivotti jokaisen vieraan henkilökohtaisesti tervetulleeksi.

Liki sataan kohonnut penkkiurheilijoiden määrä oli pääosin uteliasta ja kyseli kaikenlaista urheilijoilta.

– Vieraiden määrä oli sopiva, sillä nyt pystyimme keskustelemaan kaikkien tiedonjanoisten kanssa, Otto myhäili tyytyväisenä.

Soisalon Ampumahiihtäjien taustalla mahtavaa työtä jo yli vuosikymmenen tehnyt Pt Energiaporaus ansaitsee suuret kiitokset. Järjestelmällinen tuki on tuonut tuloksen, jota muut leppävirtalaisseurat voivat vain ihailla. Ensin Tuukka ja sitten Otto Inveniuksen johdolla seuran edustajat ovat puskeneet parrasvaloihin.

Energiaporauksen ja myös LK Portaan valtakunnallinen esilläolo SoisAH.n vahvoina taustatekijöinä on tuonut yrityksille valtavasti näkyvyyttä penkkiurheilevan kansan sydämissä. Nuorten tukeminen nostaa leppävirtalaiset yritykset suomalaisten silmissä ykköskastiin.

Mitalikahveilla Energiaporauksen Sanna Kauhanen ja Pasi Voutilainen yllättivät mestarit muhkein stipendein.

Tilaisuuden antimista vastasi Kotileipomo Päivi Mikkonen ja tarjoilut hoiti seuran tomera naisväki.

Ja mitalikahvien jälkilöylyissä on helppoa todeta, etteivät menestykset Suomen ja maailman ampumahiihtoladuilla jää tähän. Penkkiurheilijoilla on lupa odottaa Soisalon Ampumahiihtäjiltä lisää hienoja urheiluelämyksiä.

JuHu