Otto Invenius päätti tyylikkäästi erinomaisesti sujuneet ampumajuoksun SM-kilpailut Kauhajoella. Sunnuntain yhteislähdön ratkaisu tapahtui vasta loppukirissä kisan viimeisellä parillasadalla metrillä, kun viimeisen lenkin mukana tullut Saloisten Reippaan Elias Erkkilä taipui kakkoseksi.

– Lähdettiin Eliaksen kanssa yhdessä viimeiseltä ampumapaikalta. Tiesin, että olen vahvempi loppukirissä ja yritin passailla matkavauhtia. Elias tyytyi siihen, ja kaksisataa metriä ennen maalia repäisin, Otto kuvaili ratkaisua.

Viikonlopun kolmesta kilpailusta Otto noukki kolme mitalia, kun perjantain yleisen sarjan viestipronssin jatkoksi tuli kaksi 19-vuotiaiden henkilökohtaista suomenmestaruutta.
– Hienolta tämä tuntuu. Odotin olevani enemmän väsyksissä, mutta olo on hyvä. Siitä huolimatta huilailen huolella pari päivää, että palautuminen tapahtuu varmuudella, Otto suunnitteli.

Lähitulevaisuudessa ohjelmassa on valmistautumista syyskuun rullakisohin sekä syksyn ylioppilaskirjoituksiin.
– Rullakisat menevät hyvästä harjoituksesta. Kirjoituksiin pitää yrittää panostaa. Englannin kirjoitin jo keväällä, mutta ajattelin vähän korottaa arvosanaa. Ja syksyn kirjoituksissa kirjoitan myös maantiedon, jonka luvut ovat alkutekijöissään, Otto tuumaili ja kertoi ampumajuoksutulosten kielivän siitä, että kesäharjoittelu on mennyt suunnitelmien mukaan.

Oton ohella myös Jimi Klemettinen venyi kolmeen mitaliin. Hän oli mukana 22-vuotiaiden kultajoukkueessa, jonka jatkoksi molemmat henkilökohtaiset kisat omassa 14-vuotiaiden sarjassa toivat hopeamitalin.

Lauantain pikakilpailussa kulta suli syöttöhäiriöön, mutta sunnuntain yhteislähtökilpailussa mitalien väri ratkesi juoksemalla.
– Lähdettiin viimeiseltä paikalta Saarisen Rasmuksen kanssa yhtäaikaa, ja on se Rasmus vaan kova juoksemaan, Jimi tunnusti kymmenen sekuntia aiemmin maaliin ehtineen kaverin paremmuuden.
– Vähän paremmin olisin tietysti voinut onnistua ampumapaikoilla, Jimi analysoi, joskin neljällä sakolla kolmesta ammunnasta selviytyminen kuului jo sarjan huippuihin.

Sijaluvut viime vuosien kisoista kertovat Jimin kehityskäyrästä. Kaksi vuotta sitten hän oli ampumajuoksuissa sijoilla 22 ja 20, vuosi sitten 5 ja 15, ja nyt siis kahdesti hopealla.

22-vuotiaiden yhteislähdöstä väsymystä valitellut Tuukka Invenius jäi pois, ja edustus jäi varusmies Santeri Kolehmaisen varaan.
”Santtu” oli kisassa neljäs 53 sekuntia mitalista, joten palkintopallille nousu olisi vaatinut paria-kolmea ohilaukausta vähemmän. Ylivoimainen sarjan hallitsija Tuusulan Jaakko Ranta selvisi neljällä pummilla, kun Santulla niitä oli yhdeksän.

Anssi Kuittinen sijoittui molemmissa 19-vuotiaiden henkilökohtaisessa kisassa sijalle 13. Tulos oli lievä pettymys, kun otetaan huomioon viime vuoden normaalimatkan hieno pronssimitali ja edellisvuosien monet pikakilpailujen pistesijat. Muistissa on myös pikakilpailu neljän vuoden takaa samoista Kauhajoen maisemista, jolloin Anssi oli neljäs vain kolme sekuntia mitalista.

– En voi olla tyytyväinen. Toisenlaisia tuloksia odotin, mutta ehkä töiden takia poisjääneet aamutreenit ovat vaikuttaneet tasoon, Anssi pohti.
Viikonlopun juhlahetki Anssilla oli miesten viestipronssi. Hän vei läpi SoisAH:n toisen osuuden.
– Ei se ollut mikään huippusuoritus, mutta minulta parasta Kauhajoella tällä kertaa.

Essi Kuittinen nappasi 17-vuotiaiden tyttöjen SM-hopean pikakilpailussa, ja oli ankkurina 22-vuotiaiden mestarijoukkueessa.
Sunnuntain yhteislähtökilpailu suli kehnoon ammuntaan.
– Selityksenä on pieni väärinkäsitys korjauksista. Olisi pitänyt korjata kokonaan eri suuntaan, Essi paljasti ohiammuntojen taustoja.

Kuudes sunnuntaina mukana ollut SoisAH:n urheilija Otto Konttinen ampui reilunpuoleisesti sakkoja ja sijoittui 18:nneksi.
– Kohdistettiin alkupäässä ja ammuttiin kisat radan toisessa päässä, missä tuulet olivat erilaiset. Sitä ei hallittu, kommentoi Oton Timo-isä.
Joka tapauksessa Konttisen leirissä on syytä olla positiivisin miettein, olihan Otto perjantain viestissä osuutensa toiseksi nopein ja lauantain pikakilpailussa upeasti mitalin tuntumassa neljäs.

JuHu