Eri sarjoissa ja eri matkoilla kilpailleet veljekset lähestyivät ampumapaikkaa yhtä aikaa. Tuukka vetää ja Otto peesaa. Kuva: Taina Invenius

Otto Invenius voitti 19-vuotiaiden SM-kultaa ja vanhempi veli Tuukka 22-vuotiaiden SM-hopeaa rulla-ampumahiihtojen pikakilpailussa Kontiolahdella lauantaina. Edellisen kerran SoisAH:n nuoret saivat kaksi mitalia pikakilpailupäivältä kaksi vuotta sitten, kun Tuukka oli 21-vuotiaiden pronssilla ja Santeri Kolehmainen samoin pronssilla 19-vuotiaissa.

Otolle rullamestaruus oli uran kolmas. Ensimmäinen mestaruus tuli normaalimatkalta kaksi vuotta sitten ja toinen vuosi sitten pikamatkalta.
Tällä kertaa voittomarginaali oli hulppea, sillä toiseksi sijoittunut ja samat sakot (1+1) ampunut Seinäjoen Sameli Joronen jäi liki kahden minuutin päähän.
– Hyvin meni. Hiihto kulki tasaisesti loppuun asti ilman mitään hyytymistä ja ampuminen sujui tuuliset olot huomioiden loistavasti, Otto kertoi.
Samassa sarjassa Anssi Kuittinen sijoittui kahdeksanneksi noin kolme minuuttia mitalista.
– Makuulta tuli nollat, mutta pysty jätti jossittelun varaa. Huomasin jo hiihto-osuudella ennen pystyä, että siellä oli kehitteillä pientä myrskyä. Tuuli tuiversi juuri oman ampumasuorituksen aikana ja kolme meni ohi, Anssi harmitteli, sillä myräkkä vaimeni pari minuuttia Anssin ammunnan jälkeen.

Tuukka oli ammuntoihinsa tyytyväinen, vaikka tuloksena oli 2+2 sakkorinkiä. Yhdellä sakolla selvinnyt Tuusulan Jaakko Ranta voitti mestaruuden reilun minuutin erolla.
– Noihin tuuliin osuin ihan kohtuudella. Hiihtäminen oli ensimmäisellä kierroksella laiskaa, toisella hyvää ja taas kolmannella vähän laiskaa, Tuukka puntaroi kisaansa.
Samassa sarjassa Santeri Kolehmainen oli neljäs. Sakkoja tuli 1+2, mutta varusmiehen suksi ei oikein liikkunut, sillä eroa tuli kympillä Tuukkaankin yli 3,5 minuuttia.

Ensimmäistä kertaa rullakisoihin osallistunut Jimi Klemettinen sijoittui 15-vuotiaiden kisassa viidenneksi 3+0 sakoilla. Eroa mitaliin jäi 27,4 sekuntia.
Yleisen sarjan mestaruudet menivät Tuusulan Tuomas Harjulalle sekä ylivoimaisen esityksen jälkeen Kaisa Mäkäräiselle.
Sunnuntaina Kontiolahdella kilpaillaan normaalimatkoilla.