Otto on ollut jokaisessa alkukauden katsastuksessa kuuden parhaan suomalaisen miesampumahiihtäjän joukossa, vaikka paras vire on vielä haussa. (Kuva: Jarkko Laukkanen)

Kauden ensimmäiset katsastuskilpailut edustustehtäviin sujuivat Otto Inveniukselta paremmin kuin veljeltään Tuukalta. Kolme kertaa kaverukset ovat ottaneet yhteen ja tilanne on Otolle puhtaasti 3-0.

Suomalaisten kesken Otto on saalistanut sijaluvut 6-5-6, ja lähtee nuorten IBU-cupin kilpailuun Pokljukaan Sloveniaan kolmen viikon kuluttua.

– Lokakuussa meni kolme viikkoa flunssan kourissa. Kuumetta oli vain viikon verran, mutta totta kai sillä oli merkitystä harjoitteluun, Otto muisteli vahvan kesän jälkeistä pientä syyskauden takapakkia.

Oloksen katsastuksissa hän oli puolitoista viikkoa sitten kuudes. Kontiolahdella meno oli jo astetta parempaa, ja varsinkin pikakilpailussa tulleet uran ensimmäiset nollat lämmittivät mieltä.

– Ammunta kulki yhtä takaa-ajon kolmen hudin paikkaa lukuunottamatta loistavasti. Hiihto oli tahmeaa, mutta sekin paranee Pokljukaan mentäessä. Kaiken kaikkiaan kisoista jäi hyvä maku, kun vähän keskenkuntoisenakin saa tehtyä hyvää tulosta.

Lauantain pikakilpailussa Tuukalla kulki jo sinnepäin. Tässä hän vetää perässään Tuusulan Tuomas Harjula. (Kuva: Jarkko Laukkanen)

Kontiolahden kisoja hän piti hyvänä testinä, vaikka sunnuntaina olosuhteet olivat haastavat.
– Pakkasta oli yksi aste ja taivaalta tuli vetää. Ei se niin hauskaa ole läpimärkänä, Otto tuhahti.

Tuukka on osallistunut kaikkiin neljää katsastuskisaan. Paras terä on ollut hakusessa, vaikka lauantain pikakilpailussa hän oli jo kuudenneksi paras suomalainen vain 28 sekuntia nopeinta sinivalkoista Olli Hiidensaloa perässä.
Sunnuntain takaa-ajossa 12 sakkoa pudottivat sijaluvun kauas kärjestä, johon aikaeroakin jäi liki kahdeksan minuuttia.

Anssi lähti rohkeasti mukaan kansainväliseen kyytiin. (Kuva: Jarkko Laukkanen)

Anssi Kuittinen kokeili vauhtiaan kansainvälisessä kyydissä sijoittuen pikakilpailussa 40:nneksi ja takaa-ajossa 37:nneksi. Pienempien junnujen mittelöissä Jimi Klemettinen voitti 15-vuotiaiden pikakilpailun ammuttuaan vain yhden sakon. 13-vuotiaissa Otto Konttinen oli kolmas ja Sisu Suvinen viides.

JuHu