Kun Otto Inveniuksen lauantaista kisaselvitystä kuuntelee, niin jotenkin mieleen hiipi sittenkin ajatus, että kyseessä piti olla perjantai ja kolmastoista päivä. Ei mennyt niinsanotusti ihan putkeen. Otto lähti reippaalla mielellä junioreiden IBU-cupin pikakilpailuun Slovenian Pokljukassa. Olihan alla parin päivän takaa normaalimatkan kilpailu, jolla hän oli n. 130 osanottajan joukossa 17:nneksi nopein hiihtäjä ja molemmat makuuammunnatkin sujuivat ilman ohilaukauksia. Vain pystyammunnan seitsemän hutia olivat jääneet kaivelemaan, joskin selitys oli kovin uskottava ja perustui viheliäisen kipeään selkään. Otto oli lopulta sijalla 66, joten hiihtovauhtia painottavalta pikakilpailulta odotettiin lupaavaa tulosta.

Kisa lähti hyvin liikkeelle, sillä noin kilometrin kohdalla olleessa ensimmäisessä väliaikapisteessä hän oli vain yksitoista sekuntia kärkeä perässä. Vaan sitten alkoi tapahtumaan.
– Menin kovavauhtisessa laskussa nurin ja side irtosi suksesta. Könkkäsin yhdellä suksella pitkän matkan ennen kuin Sveitsin joukkueen huoltaja antoi uuden suksen, Otto selvitti ja jatkoi:
– Siinä meni vähän kuviot sekaisin ja lähdin väärälle uralle.Harhaan hiihtämisen seurauksena oli keskeytys,-Se oli sellainen tapaus ja nyt keskittyminen on jo huomisessa sekaviestissä. Saamme jalkeille ihan hyvän joukkueen.

Isoveli Tuukka kilpailee samaan aikaan miesten IBU-cupissa Italian Ridnaussa. Torstain supersprintti kulki alavireisesti ja toi 89:nnen sijan. Lauantain pikakilpailussa tahti oli jo astetta virkeämpää. Hän ampui molemmilta paikoilta yhden sakon ja sijoitus makuun jälkeen oli 50, ja pystyn jälkeen 40. Loppua kohden vauhti parani ja maalissa sijaluku oli 35. ja toi mukanaan kuusi IBU-cupin pistettä.

– Hyvä kisa, kun kaikki palaset pysyivät kasassa. Makuupaikalla oli pientä epävarmuutta, koska remmi oli jäänyt liian löysälle, mutta siitäkin selvittiin.
Hiihtoajassa Tuukka hävisi kisan nopeimmalle Valko-Venäjän Yahor Kazarynaulle 1,40, mikä aiheutti jonkin verran kummastelua.
– Mikähän kaveri tämä oikein on? En ole ikinä ennen törmännyt, ja kulki heti todella lujaa. Normaalisti kärjessä kulkeville hävisin noin minuutin, ja se lienee tässä tilanteessa ookoo.

Kazarynau iski tosiaan kympillä puolen minuutin pohjat toiseksi nopeimpaan. Ammunta toi neljä sakkoa, jotka pudottivat tuntemattoman valkovenäläisen 15:nneksi. Torstain supersprintillä hän oli 117.

IBU-cupin kisat ovat tasokkaita mittelöjä matkalla maailmancupiin. Ridnaussa miesten pikakilpailussa oli noin 125 osanottajaa 40 eri maasta.

Kontiolahden pikakilpailuissa lauantaina Jimi Klemettinen voitti 15-vuotiaiden sarjan.Vain yhden sakon ampunut leppävirtalainen löi kakkosen minuutilla, vaikka uusien monojen kanssa ilmeni ongelmia.
– Sain kengät eilen enkä ehtinyt niitä paljoa kokeilemaan. Kaaduin neljä kertaa, kun monot olivat niin mahdottoman jäykät.

Repaleisen ja sairastelujen sävyttämän syksyn Urheilukoulussa taakseen jättänyt Santeri Kolehmainen palasi kilpaladuille 22-vuotiaiden pikakilpailussa. Tuloksena oli viisi sakkoa ja kymmenes sija.

Pikkujunnujen Kasperi Sirviö joutui lopettamaan jo kohdistusammunnan jälkeen, kun ennestään kipeä käsi teki tenkkapoon.