Ampumahiihdon suosio näkyy maailmancupin takana lajin toiseksi korkeimmalla tasolla eli IBU cupissa. Obertillachin normaalimatkalle osallistui keskiviikkona 129 miestä edustaen 42 maata. Koska maailmancupin osanottomäärä on tarkasti rajattua, näkyy lajin kasvu nimenomaan IBU cupissa.

– On pakko todeta, että taso on jo tosikova, Tuukka summaili sijoituttuaan Obertillachin kisassa sijalle 58.
Myös tuloslista valottaa nykytilannetta. Kisan voitti Ukrainan Sergii Semenov, jolla on maailmancupista vyöllään viisi sijoitusta kärkikolmikkoon.

Toiseksi sijoittunut Saksan Lucas Fratzscher oli viime kaudella kahdesti viidentoista joukossa maailmancupissa ja kolmanneksi sijoittunut Norjan Lars Helge Birkeland on viestin maailmanmestari ja olympiahopeamitalisti.

Tuukan paras sijoitus IBU cupista on viime talven 15. sija Arberin pikakilpailusta. Tämän kauden kärkenä on viime viikon 35. sija Ridnaun pikakilpailusta.

Keskiviikon kisa alkoi mollivoittoisesti. Jo ensimmäisessä väliajassa 1,7 km:n kohdalla hän oli 20 sekuntia kärjestä.
– En tajunnut lähteneeni niin rauhallisesti liikkeelle. Vasta toisella kierroksella, kun pääsin kisan kakkosen peesiin, ymmärsin tilanteen.

Valitettavasti myös ensimmäinen ammunta meni pieleen ja toi makuupaikalta kolme sakkoa.
– Se meni surkeasti. Analysoin ammunnan ja löysin vian kyynärpäästä, joka oli jäänyt väärään asentoon. Sen jälkeen ammunta kulki, Tuukka selvitti.

Hiihtoajassa hän hävisi nopeimmalle 1,5 minuuttia ollen 27. nopein ladulla.
– Suksen kulkuun olen tyytyväinen. Keli oli haastava, sillä aamun vesisade pehmitti latu-urat. Varsinkin loppupään kaverit kärsivät oloista.

Tuukka oli suomalaisista ladulla nopein. Paremmin ampuneet Jaakko Ranta (neljä sakkoa) ja Heikki Laitinen (2 sakkoa) olivat tuloksissa edellä sijoilla 42 ja 45. Lauantaina Obertillachissa on vuorossa pikakilpailu.