Yhteislähdön ylivoimainen ykkönen myhäilee keskimmäisellä pallilla. Kisan kakkonen Seinäjoen Rasmus Huhtamäki vasemmalla, kolmanneksi sijoittui Tuusulan Sisu Rannikko, neljänneksi Saloisten Jarkko Joonas, viidenneksi Hollolan Rasmus Saarinen ja kuudenneksi (oik) Närpiön William Rönn.

Pohjanmaalla viikonvaihteessa käydyt viimeiset katsastukset nuorten Ruotsi-maaotteluun sujuivat Jimi Klemettiseltä mallikkaasti. Jurvan pikakilpailun toinen sija lauantaina ja Seinäjoen sunnuntaisen yhteislähtökilpailun ylivoimainen voitto takasivat hänelle edustustehtävät maaotteluun Sollefteåån 20.-23. päivä maaliskuuta.

– Nyt kulki mukavasti. Olin sunnuntain kolmen ammunnan kisassa ainoa nolla-ampuja ja pääsin muilta karkuun jo ensimmäisen ammunnan jälkeen, Jimi myhäili.

Maaotteluvalinnat suoritettiin Lapua Cupin neljän osakilpailun perusteella. Viikonvaihteen kahden kisan lisäksi mukaan huomioitiin kolmen viikontakaisten Oulun SM-kilpailujen normaalimatka sekä yhteislähtö.

Jimi on cupissa toisena 44 pisteellä. Ykkösenä 15-vuotiaiden sarjassa jatkaa Seinäjoen Arno Hautaniemi, joka on voittanut neljästä kisasta kolme. Ainoa epäonnistuminen Hautaniemelle tapahtui kotimaastoissa sunnuntaina, kun ammunnan seitsemän sakkoa pudottivat hänet yhdeksänneksi.

Jimistä tulee neljäs Soisalon Ampumahiihtäjien urheilija, joka pukee ylleen Suomen edustusasun. Näin hän tarpoo Tuukka ja Otto Inveniuksen sekä Santeri Kolehmaisen viitoittamaa polkua kohti tulevien vuosien menestyksiä.

Edustamaan Jimi lähtee luottavaisin mielin.
– En ole koskaan käynyt Ruotsissa, joten varmaan tulee hieno reissu. Kunto tuntuu hyvältä, joten toivottavasti pysyn terveenä, Jimi mietti.

JuHu