Tuukka selvitti pikakilpailun Nove Meston maailmancupissa kaikella kohtuudella, kun huomioidaan, ettei mono ole ollut huippuhyvin syönnillään kuluvan kauden aikana. Hän sijoittui 85:nneksi 4,5 minuuttia Johannes Thingnes Böetä perässä.

– Ammunta kulki hyvin, joskin hitaasti. Hiihdossa ylivoimaisesti parasta olivat alamäet ja siinä laskuasento, Tuukka veisteli pilke silmäkulmassa.

Hiihtolenkki sisälsi hieman konstikkaan laskun, jossa TV-kuvan perusteella muutamat kilpailijat suistuivat suojaverkkoihin.

– Verryttelylenkillä tulin siihen aika railakkaasti ja se oli yllättää. Kisassa ei vaikeuksia ollut.

Tuukka oli nyt ensimmäistä kertaa Nove Mestossa, ja periaatteessa hän piti maastosta.
– Tykkäsin radoista. Olisi tosi hienoa vetää täällä, jos vaan olisi kunnossa. Tämän hetken kunnolla ei näissä karkeloissa voi ihmeitä tehdä. Happi ei vaan kulje.

Hän hävisi hiihtoajassa seitsemänneksi sijoittuneelle Tero Seppälälle 2,19, mikä on noin puolet enemmän kuin normaalioloissa viime aikoina.

– IBU-cupissa helmikuussa Tero oli noin puolitoista minuuttia nopeampi. Ero on kasvanut, kun Tero on parantanut menoaan, mutta minä en.

Itse kilpailua hän piti erikoisena.
– Kun yleisö puuttui, niin se vaikutti selvästi jännitykseen. Ei tarvinnut puristaa. Olo oli vähän niinkuin IBU-cupissa tai pikkukisoissa Suomessa.

Tuukan uran parhaaksi sijoitukseksi maailmancupissa jäi edelleen Oberhofin pikakilpailun 82. sija kolme vuotta sitten.

Tero Seppälä kuittasi seitsemännestä sijasta 4000 euron palkintorahat. Kun mukaan huomioidaan helmikuussa IBU-cupin Italian osakilpailun kuudennesta sijasta tulleet 800 euroa, nousivat talven viralliset hankkeet 4800 euroon.

Lauantaina Tshekissä ohjelmassa ovat viestit. Tuukka on nimetty kolmannelle osuudelle.

JuHu