Hollolan kansallisten avauspäivä sujui Soisalon Ampumahiihtäjiltä kehnohkosti. Hiihtämisen merkitys on aina iso eikä se oikein kulkenut kevyessä lumisateessa käydyssä pikakilpailussa.

Lajiin kuuluu, että ampuakin pitäisi, ja mielellään nopeasti ja tarkasti, mutta tällä kertaa se oli sitten kokonaan oma lukunsa.

Tuukka Invenius ampui kuusi ohi, Jimi Klemettinen viisi, Santeri Kolehmainen neljä, Anssi Kuittinen kolme ja Pyry Stevander kaksi hutia.

Viisikon osumisprosentiksi tuli tasan 60, millä ylletään harvemmin tuloslistojen kärkeen.

Miesten pikakilpailussa Tuukka sijoittui kolmanneksi reilun minuutin kilpailun voittaneelle Imatran Olli Jarvalle hävinneenä.

– Kaksi kierrosta kulki, ja sitten tyssäsi. Ei vaan löydy oikeaa virettä. Kun vielä pystypaikalta tuli neljä sakkoa, niin kyllä siinä nilkkoja myöten sakkoringillä kahlatessa hävisi viimeinenkin hiihtovauhti, Tuukka selvitti tuntojaan.

Nuorten MM-katsastuksissa parhaiten selvisi Pyry Stevander. Hän oli seitsemäs 2,14 kilpailun ykköselle Närpes Kraftin Patrik Kuuttiselle hävinneenä.

Pyry ampui kaksi sakkoa pystystä.
– Ammuntaan olen tyytyväinen, hiihtoon en. Suksi oli kunnossa, sen näin alamäissä kun vertasin kavereihin. Jostakin syystä hiihtäminen hiipui loppua kohti, Pyry pohti.

Santeri oli kisan kahdestoista yli 1,5 minuuttia Pyryn takana. Sakkoja tuli kaksi molemmilta paikoilta.

– Ei vaan lähde. Tuntui ihan hyvältä, mutta kello ei tykännyt. Aika kaukana ollaan kärkipäästä, Santeri murehti harmissaan.

Anssi ampui kohtalaisesti (2+1) ja oli kisassa kolmastoista yksitoista sekuntia Santerin perässä.

– Ammunta ookoo ja suksikin hyvässä kunnossa. MIehen vaan olisi tiedettävä lenkit, jotka kisassa pitää kiertää, Anssi puhisi ihmeissään.

Harhaan hiihtäminen ja sieltä paluu vei arviolta minuutin, ja pudotti sijalukua.

Nuorempien junnujen sarjassa Jimi sijoittui 18:nneksi. Sakkoja tuli hyväksi ampujaksi tiedetylle ”metsämiehelle” 4+1.

Haasteen toi kova tuulenpuuska.
– Ammunta on toiminut. Nyt en vaan osannut lukea tuulta. Kuulin jälkeenpäin, että kaikki ohilaukaukset menivät samaan paikkaan, selitti Jimi ja lisäsi, että makuupaikan hudit veivät puhtia hiihdosta.

Sunnuntaina SoisAH:n reippaat urheilijat eivät varmuudella kierrä sakkorinkejä, sillä Hollolassa ovat vuorossa normaalimatkat eli ohilaukaukset kuitataan lisäaikoina.

Tutkimuksissa käynyt Otto Invenius jättää Hollolan kilpailut väliin.

JuHu