Viruksen vuoksi Oton harjoittelu keskittyi viime viikolla kunnon kehittämisen sijasta muihin osa-alueisiin. Kuvassa vahvistetaan selkää ja sen liikkuvuutta.

Viheliäisestä virustaudista toipuva Otto Invenius veti sunnuntaina ensimmäisen kevyen hiihtoharjoituksen sitten viime maanantaina tehtyjen terveystutkimusten jälkeen.

– Veriarvot kertoivat, että on tässä sairasteltu, mutta nyt tilanne on jo parempi. Lenkki meni mukavasti läpi ja hapot huuhtoutuivat jaloista hyvin pois, Otto selvitti tyytyväisenä.

Häneltä väliin jääneet Puolassa käydyt EM-kilpailut ovat olleet toipumisaikana tarkkailun alla.

– Olen silmäillyt tuloksia hiukan kummastellen. Rannan Jaska on tosi hyvässä iskussa, mutta osa joukkueesta on jäänyt kauas. Tosin osanottajamäärät ovat jatkuvasti kovassa nousussa, Otto vertaili tuloksia omaan viime vuoden EM-kisaansa, jossa hän oli laskukuntoisena noin seitsemäskymmenes.

Otto löytää huiliajastaan myös positiivisia asioita.

– Olen keskittynyt monenlaiseen tietojen keräilyyn, joista yhtenä on ravintopuoleen syventyminen. Uskon, että viikon opiskelusta on hyötyä tulevaisuudessa. Eikä tätä opiskelua olisi tapahtunut, jos olisin ollut kisareissulla.

Kilpaladuille Otto on suunnitellut palaavansa nuorten SM-kisoissa Kontiolahdella helmikuun puolivälissä.

Hollolassa ei ehditty kärkeen

Hollolan kansallisissa oli sunnuntaina vuorossa normaalimatkat, joilla ohilaukauksia ei hoidettu sakkorinkiä kiertämällä vaan jokainen ohilaukaus toi lisäaikaa. Yleisessä sarjassa ohilaukaus tiesi minuutin aikasakkoa.

Tuukka Invenius oli kisassa kolmas Ahveniston Otto Ruususen ja Saloisten Lauri Peltoniemen jälkeen.

– Vähän paremmin kulki, vaan ei se vieläkään hyvää ollut. Hiihtoajoissa olin nopein, mutta ammunnoista tuli seitsemän sakkoa, Tuukka selvitti ja arveli keskittyvänsä lähiaikoina maastohiihtokisoihin, koska ampumahiihtokilpailuja on hyvin vähän korona-aikana.

Nuorten MM-katsastuksissa SoisAH:n ykkönen oli kahdeksanneksi sijoittunut Pyry Stevander. Hän ampui pystyiltä vain yhden sakon, kun makuulta livahti neljä ohi.

– Makuu tökki. Jotenkin hätäilin ja ammuin alhaalta ohi. Hiihto oli asteen eilistä parempaa ja Kontiolahteen sitä pitää vielä entisestään parantaa, Pyry suunnitteli.

Santeri Kolehmainen sijoittui Pyryn jälkeen yhdeksänneksi. Hän ampui makuut puhtaasti, mutta pystyiltä tuli viisi (2+3) hutia.

– Pystyt vähän sakkasivat, vaikka vaikeuksia oli vain viimeisellä paikalla. Selkä löi taas jumiin ja viimeinen lenkki oli hankala. Laskin, että hävisin sillä Panttilalle (Santtu) puolitoista minuuttia, kun neljällä ensimmäisellä lenkillä eroa oli tullut yhteensä vain puoli minuuttia, Santeri valitti ja lupasi hakeutua jälleen hierojan käsittelyyn, jotta Kontiolahdella kulkisi.

Anssi Kuittinen puhisi harmissaan, sillä kisa kulki onnistuneesti viimeiselle pystylle asti. Kolmelta ensimmäiseltä paikalta oli tullut vain kolme sakkoa.

– Kisa sotkeutui viimeiseen ammuntaan. Ammuin neljä oli ja se oli sitten siinä, lopulta kahdenneksitoista sijoittunut Anssi solvasi itseään.

Nuorempien kisassa Jimi Klemettinen sijoittui 17:nneksi. Hyvänä ampujana tunnettu nuorukainen tyhjensi urakalla talven sakkokiintiönsä.

– Kymmenen meni ohi. Ja olivat kuulemma vähän joka puolella taulua, Jimi murjaisi.

JuHu