Kahden vuoden takainen nuorten MM-mitalisti Otto Invenius myönsi tämänkertaisten tulosten jääneen hiukan kesyhköiksi, mutta löysi kisaviikosta myös positiivista antia.

– Oli hienoa, että pikakilpailussa onnistuin tekemään talven parhaan vedon. Se tuntui mukavalta, kun koronan jälkeen olo on ollut tietyllä tavalla epätietoinen. Ei oikein osannut arvioida, missä kunnossa sitä on, Otto tunnusti.

Tiistain pikakilpailussa hän oli kahdella makuupaikan sakolla 36. kaksi minuuttia kärjestä, joka oli tasoltaan kova. Tuloslistan ensimmäisellä sivulla oli joukko maailmancupissa mukana olleita kilpailijoita.

Pikakilpailun ja takaa-ajon voittanut Ranskan Emilien Claude pääsi pistäytymään tammikuussa Oberhofin maailmancupiin, ja oli molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa cupin pisteillä ja parempi kuin yksikään suomalainen.

Otto pääsi takaa-ajoon hyvistä asemista, sillä aikaeroa kymmenenteen oli vain minuutti.

– Ei lähtenyt tänään. Energiat olivat alhaalla eilisen vedon jälkeen enkä päässyt ladulla oikein mihinkään. Syytä löytyi myös umpisurkeista suksista, jotka imivät tosi tiukasti kiinni märkään lumeen. Valitsin väärän parin, koska testauspaikka oli väärä. Olot kisaladulla olivat toisenlaiset, Otto harmitteli virhettään.

Hän sijoittui takaa-ajossa seitsemällä sakolla 53:nneksi.

Suomalaiskolmikosta paras oli Otto-Eemil Karvinen, joka oli samoin seitsemällä sakolla 44. Patrik Kuuttinen ampui kuusi sakkoa ja sijoittui 57:nneksi.

Kolme suomalaista ampui yhteensä 20 sakkoa, kun esimerkiksi kolme tshekkiä selvisi yhdeksällä, kolme saksalaista kolmellatoista, neljä ranskalaista kahdellatoista ja neljä venäläistä kuudellatoista sakkoringillä.

– Kieltämättä ammuimme huonosti. Siinä on yksi osa-alue, mitä pitää jatkossa kehittää, Otto myönsi.

Käytännössä koko Suomen 16-henkinen kisajoukkue ampui kisaviikon muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kehnohkosti. Ennen viestejä 80%:n osumatarkkuteen ovat yltäneet vain 19-vuotiaiden tyttöjen Rebekka Sandnäs (82%) ja 22-vuotiaiden tyttöjen Heidi Nikkinen (80%) sekä Seela Peuralahti (80%).

Kaiken lisäksi tuuliolosuhteet ovat olleet erinomaiset. Kysymys kuuluu, minkämoiset olisivat prosentit, jos tuuli olisi ollut ampumapaikalla läsnä?

Ammunta oli likimain ennätyksellisen kesyä, mutta niin oli sinivalkoisten menestys. Mitaleista ei tällä kertaa tarvinnut edes haaveilla.

Kolmenkymmenen parhaan joukkoon kertaalleen ylsivät Heidi Nikkinen (22-v. normaalimatkalla 21.) ja Arttu Heikkinen (19-v. pikakilpailussa 22.).

Joukkueessa oli kuusi urheilijaa, jotka eivät yltäneet kertaakaan 50 parhaan joukkoon.

Nuorten MM-kisat päättyvät viesteihin viikonvaihteessa. Otto jatkaa kisailuaan samoissa maisemissa ensi viikolla, kun Obertilliachissa käydään IBU-cupin finaali.

JuHu