Kevään työkuvioon on kuulunut erään tunnetun julkisuuden henkilön palaneen talon kunnostaminen. Tuukka tutkailee työn edistymistä.

Mennyt kausi oli minulle suoraan sanottuna huono. Alkutalvesta kunto ei lähtenyt nousemaan kovista yrityksistä huolimatta. Tammikuussa kun kisakausi oli pahimmilleen käynnissä, löytyi terveyteen liittyvissä tutkimuksissa huolestuttavia tietoja, ja peli piti viheltää poikki.

Sen seurauksena en tähän päivään mennessäkään ole saanut tehdä tehoharjoittelua ollenkaan.

Lenkillä olen käynyt ahkerasti ja voima harjoittelua tehnyt paljon normaalia enemmän, mutta vasta kun lopulliset tulokset tutkimuksista tulevat saan alkaa harjoittelemaan normaalisti. Myös ammunta puolen harjoitteluun on nyt uuden kauden alla keskitytty kovemmin kuin aiemmin. Aseentukki on muokattu uusiin säätöihin.

Tein tammikuussa valmentajan vaihdoksen Aku Moilaseen ja hänen kanssa olemme muutama kuukauden tehneet yhdessä töitä. Aku vannoo lihaskestävyyden nimiin ja siksi tasatyöntö ja sauvoitta hiihto on tulleet tutuksi.

Nyt kun talvella oli aikaa runsaammin kuin ikinä ennen, sain rakennusinsinööri opintojani huimasti eteenpäin. Opintopisteitä karttui tälle lukukaudelle 20 enemmän mitä aikaisempina vuosina.

Opintoihin liittyen olen ollut kuukauden työharjoittelussa Lahden seudulla Rakennusterveystalolla. Ohjaajanani on toiminut Tuomas Grönman, joka vielä muutama vuosi sitten oli mukana ampumahiihdon maajoukkueessa.

Työ on antanut paljon uutta näkökulmaa opintoihin viimeiseksi opintovuodeksi. Lisäksi on ollut mukava nähdä mitä rakennusalan työnteko on. Työnkuvaani on kuulunut työmaiden kiertoa valvojan kanssa ja rakennusten mallintamista nykyaikaiseen muotoon.

Tulevalle kaudelle en vielä uskalla asettaa tavoitteita. Kunhan terveyteeni liittyvät tutkimukset joskus tulevat valmiiksi selviää, saanko enää ollenkaan rasittaa itseäni huippu-urheilun vaatimalla tavalla. Aika näyttää mitä tuleman pitää.

Tuukka