Tämän valiojoukon ei tarvinnut metsästää muumeja, kun Vuokatti tarjosi loisto-olot harrastaa. Jimi Klemettinen (ed.vas.), Vili Kotikumpu, Otto Invenius, Saku Klemettinen (toinen rivi vas.), Tuomas Pursiainen, Anssi Kuittinen, Santeri Kolehmainen, Tuukka Invenius, Jonni Mukkala, Ville Kotikumpu (takana vas.), Harri Invenius ja Jouko Tiitinen.

Oulun Hiihtoseuran Vili Kotikumpu näytti kaapin paikan Soisalon Ampumahiihtäjien ykköstykeille Vuokatissa käydyissä ampumajuoksuissa. Vielä 19-vuotiaiden sarjassa kilpaileva juniori ampui kovalla sykkeellä molemmat paikat puhtaasti suoraan lippaalta ja oli kisassa ylivoimainen.
– Siinä meidän pojille mallisuoritus, kehaisi Harri Invenius voittajan tulosta.

SoisAH järjesti kilpailun silmällä pitäen kuun lopulla Tuusulassa käytäviä SM-kisoja. Pelin henki oli selvä – kilpailu käytiin yhteislähtönä viestin tavoin kahden ammunnan kisana ja varapatruunoin, joten maaliintulojärjestys oli yhtä kuin tuloslista.

Tavoitteena oli mukailla mahdollisimman paljon Tuusulan maastoa ja matkaa. Urheilijat itse olivat vahvasti mukana suunnittelemassa reittiä, ja lopusta huolehti jämäkkään ja osaavaan tyyliinsä lajin läpikotaisin tunteva Ville Kotikumpu, joka huolehti kiitettävin arvosanoin kilpailun johtamisesta.

Seuran sisäisen katsastuksen voitti Santeri Kolehmainen. Hän hävisi junior-Kotikummulle 33 sekuntia.
– Ammuntaan en ole täysin tyytyväinen, ”Santtu” totesi, mutta kertoi kuitenkin toipuneensa jo täysin valmentaja Ville Nousiaiselle kärsimästään rökäletappiosta tenniksessä.

Santerin jälkeen maaliin ehti Otto Invenius, jolle kilpailu oli pieni osa päivän harjoitusta. Kun muut keskittyivät maaliviivan jälkeen puhaltelemaan, jatkoi Otto vielä tiukalla otteella ampumaan ja edelleen juoksulenkille.

– Harjoittelu maistuu. Viime viikolla hajosi aseesta tähtäin, mutta sain jo uuden tilalle, Otto tarinoi lenkin jälkeen naama virneessä.

Vuokatissa juuri opiskelunsa aloittanut Jimi Klemettinen ampui makuun loistavasti ja paineli toiselle lenkille Vilin perässä toisena, mutta pysty ei kulkenut. Siitä huolimatta hän sijoittui neljänneksi.

– Pysty oli yhtä tärinää, vasta 16-vuotias Jimi tuhisi päätään pyöritellen.

Anssi Kuittinen oli viides 27 sekuntia Jimiä perässä. Hän on panostanut valmentajansa Sami Heiskasen johdolla rajusti yläkropan voimatason nostamiseen, ja nyt punttikuurien jäljet näkyivät tavallista useampina ohilaukauksina.

– Voimaharjoittelu vaikuttaa ammuntaan, mutta nimenomaan tässä vaiheessa vuotta sitä on pitänyt tehdä. Ammunta ehditään laittaa kuntoon ennen talvea, Anssin ammunnasta vastaava Jouko Tiitinen analysoi levollisena.

Viestiä varten juoksukuntoaan testannut Tuukka Invenius onnistui erinomaisesti varsinkin pystyammunnassa, ja oli kuudes. Hän on vahvasti lähdössä mukaan Tuusulaan.

– Mukavaa oli, pitkästä aikaa, huippu-urheilu-uransa terveyssyistä jo taakseen jättänyt Tuukka sanoi.

Oton tuttu harjoituskaveri Seinäjoen Hiihtoseuran Jonni Mukkala sijoittui seitsemänneksi. Hän kisasi Vili Kotikummun tavoin viestikarsintakilpailun ulkopuolella.

Karsinnassa piti olla mukana myös Pyry Stevander. Hän joutui jättämään kisan väliin loukattuaan lievästi akillesjännettä.
– Toiveissa on, että pääsisin hoitamaan osuuteni Rovaniemen Jukolassa reilun viikon kuluttua, Pyry miettii tulevia.

Kiitokset loistavasti onnistuneiden kisojen järjestelyissä mukana olleiden ohella kuuluu Ampumahiihtoliiton Terrafame-ryhmän vetäjälle Niko Aapajärvelle, joka antoi SoisAH:lle luvan tulla kisailemaan, vaikka samaan aikaan Aapajärven ryhmä oli alueella leireilemässä.

Kilpailun jälkeen Amarillon maittavien ruokien äärellä heräsi kysymys tulevaisuudesta. Korona-virus sotki viime kauden kotimaisen kilpailukalenterin. Ei kai vaan virukset ja rajoitukset astu jälleen pääosiin, kun kisapäivät lähestyvät?

JuHu

TULOKSET

1) Vili Kotikumpu Oulun HS 12,19
2) Santeri Kolehmainen 12,52
3) Otto Invenius 13,04
4) Jimi Klemettinen 13,57
5) Anssi Kuittinen 14,24
6) Tuukka Invenius 14,53
7) Jonni Mukkala SeinäjHS 15,09

Tulosten perusteella SoisAH:n viestijoukkueet Tuusulan SM-kisoissa:
M22v: Kolehmainen, O. Invenius, Klemettinen.
YLEINEN: Kuittinen, T. Invenius, Pyry Stevander.