Ampujien avustajat eli illan sakkorinkien kiertäjät: Pihka Paasonen (vas), Kasperi Sieviö, Sisu Suvinen, Liina Suvinen, Hugo Heiskanen ja Pilke Paasonen. Kuva: Antti Suvinen

Seitsemännen kerran järjestetty Lapua Täysosumailta toi tullessaan seitsemännen eri voittajan, kun Konemalissin kylmähermoinen ampuja Joni Tolvanen tulitti tauluja alas ja hiihto-osuuden hoiti mallikkaasti Pilke Paasonen. Konemalissin voiton arvoa korostaa se, että paikka A-finaaliin irtosi vasta B-finaalin kautta.

Toiseksi sijoittui yksi Täysosumaillan ahkerimmista osanottajista, Putkityö T.Karvosen yrittäjä Tero Karvonen. Hän on ollut kisahistorian aikana poissa vain pari kertaa, kun aiemmin sovitut metsästysreissut ovat vieneet miehen riistaa jahtaamaan. Karvosen hiihto-osuudesta finaalissa vastasi ”toisen polven suksimestari” Hugo Heiskanen.

Kolmas pokaalisijoitus meni Sporttikojootin Sami Heiskaselle, jonka hiihtäjänä tyylitteli Liina Suvinen.

Lisäksi erikoispalkinnolla muistettiin parasta naisampujaa Elina Ilmosta, joka päätyi edustamansa yrityksen Pellonpään Tilipalvelun väreissä viidenneksi.

Kilpailun johtajana toiminut Tuomas Pursiainen tunnetaan tarkkana kaverina, mutta tällä kertaa hän ei havainnut kilpailuillassa isompia töppäyksiä.
– Koneisto toimi rutiinilla hyvin, Pursiainen kiitteli.

Eniten huolenaihetta järjestäjille aiheutti tuttuun tapaan olosuhteet hiihtoputkessa. Erikoista kyllä, mutta vuodesta toiseen samat pulmat toistuvat ja on turhauttavaa jankata yksinkertaisista puutteista päivästä toiseen.

Ongelma lähti ratkeamaan, kun pitkän linjan valmentaja ja seuran taustavoima Jouko Tiitinen tarttui luuriin ja soitti suoraan kunnanjohtajalle. Loppujen lopuksi kaikki toimi moitteetta.

Tulokset

Takana vas. naisten paras Elina Ilmonen, Tero Karvonen, Joni Tolvanen ja Sami Heiskanen. Edessä hiihtäjät Pilke Paasonen (vas), Hugo Heiskanen ja Liina Suvinen. Kuva: Antti Suvinen

7. Lapua Täysosumailta to 4.11. (Kärkikymmenikkö):

1) Konemalissi (ampujana Joni Tolvanen/hiihtäjänä Pilke Paasonen), 2) Putkityö T.Karvonen (Tero Karvonen/Hugo Heiskanen), 3) Sporttikojootti (Sami Heiskanen/Liina Suvinen), 4) AF Osamyynti (Aleksander Liske), 5) Pellonpään Tilipalvelu (Elina Ilmonen), 6) L.Mikander Oy (Jorma Mikander), DeekaxAir Oy (Henkka Markkanen), Leppävirran Kuljetuskumppanit Oy (Jarmo Ollikainen), 9) Jorma Nyyssönen Oy (Jorma Nyyssönen), Neste Leppävirta (Eino Auvinen), Isännöintipalvelu Huusko (Jouko Huusko).

Tapola tehtaili oman täysosumansa

YLE:n legendaarinen ja erinomaisen asiantunteva urheilutoimittaja Pertti Tapola on ollut mukana Täysosumaillan alkulaukauksesta eli syksystä 2014 lähtien.

Tällä kertaa Leppävirran keikasta muodostui ikimuistoinen. Eikä syynä ollut minkäänlainen yllättävä edistyminen jokavuotisessa ihmettelyn aiheessa paikkakunnan kehnosti kehittyvissä talviurheiluoloissa vaan Pertin onnistuminen oman mieluisan harrastuksen parissa.

– Tuli uran ensimmäinen henkilökohtainen täysosuma, Tapola riemuitsi heitettyään ennen varsinaista Täysosumailtaa keilahallissa käydyssä kilpailussa täydet 300.

Ystävät eri puolilla Suomea (mukana myös valmentaja Jouko Kuossari) saivat Pertiltä viestejä pitkin iltapäivää, ja vastapallona kännykkään sateli valtavasti onnitteluja.

Allekirjoittaneelle innostunut keilaaja esitti noin kuusi tai seitsemän kertaa videon unelmasarjan viimeisestä heitosta, joka oli kieltämättä hiukan kireä, mutta osui tarkasti ”taskuun” ja vei keilat mukanaan.

– Kylläpä jää tämä Savon vierailu ikuisesti mieleen, Tapola puhisi ja oli todella innoissaan vaikka varsinainen Täysosumailta ei ollut vielä edes alkanut.

Iltapäivän aikana hän teki onnistuneet vierailut Dimexille ja Konemalissiin. Erinomaista kampetta valmistavalta Dimexiltä löytyi toimivaa vaatetta ja Konemalissin mönkijätarjonta herätti kiinnostusta. Onhan Pertillä kotitilan kulmilla Myllykoskella metsätiloja hoidettavanaan.

Itse tapahtuman hän veti läpi rautaisella ammattitaidolla. Hiihtoputkessa kaikki sujui ripeästi ja auditoriossa niin palkintojenjako kuin vaikkapa Tuukka Inveniuksen tämän päivän kuulumisten kysely toi esiin kaiken oleellisen.

JuHu

Katso lisää kuvia tapahtumasta!